More

    Sălăjeanul Flavius Lucăcel, premiat la Festivalul Comediei Românești, pentru piesa „Fisura”

       
    Piesa „Fisura”, a dramaturgului sălăjean Flavius Lucăcel, în regia unui alt sălăjean, Victor Olăhuţ, a fost premiată cu „Premiul Noi la Sala Nouă” în cadrul ediției din acest an a Festivalul Comediei Românești – festCO.
    Festivalul a fost structurat în două părţi importante, respectiv spectacole produse de teatre finanțate de stat „IN” şi spectacole produse de teatrele independente „OFF”, cu o secţiune dedicată spectacolelor de comedie românească produse în ultima stagiune în teatrele independente, din care a făcut parte și piesa de teatru „Fisura”. Juriul a fost format din Alexandru Berceanu, Vladimir Anton și Eugen Gyemant.

    Piesa „Fisura” a fost jucată atât la Zalău, cât şi la Hida, în cadrul proiectului „Cultură’n Şură“, gândit de multă vreme de regizorul sălăjean Victor Olăhuţ.

    „Fisura” este o comedie savuroasă, cu muzica compusă şi interpretată live de Robert Cseke, cunoscut drepT IndieFolker, şi îi aduce în faţa publicului pe Michi şi Ani, doi pensionari model, pentru care cămara este centrul universului. Dar când fisura din peretele cămării ameninţă să distrugă echilibrul vieţii lor, cei doi trebuie să ia toate măsurile pentru a o stopa. Cine este duşmanul nevăzut care provoacă paguba? Să fie tramvaiul? Să fie traficul nemilos de pe strada vecină? Să fie trenurile? Oricare ar fi talia inamicului, bătrânii sunt gata să se ia la trântă cu el! Între timp, Marina, asistentă la secţia textilă, aflată în căutarea norocului, îşi găseşte jumătatea în persoana lui Gogu, agent de stradă.

    Autor: Flavius Lucăcel; Regia: Victor Olăhuţ; Muzica: IndieFolker; Scenografia: Ioana Olăhuţ
    Distribuţia: Anca Hanu, Camelia Curuşiu, Florentina Năstase, Leonard Vizite

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE