More

    Elevii claselor a VIII-a la ultimul sunet de clopoțel

    Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Sălaj, peste 2.000 de elevi de clasele a VIII-a încheie, azi și mâine, cursurile şcolii. Majoritatea festivităţilor de absolvire au fost programate pentru ziua de vineri, 13 iunie, excepţie făcând doar patru unităţi de învăţământ. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, unde momentul festiv a avut loc azi, 12 iunie, de la ora 9.00 şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, unde festivitatea a avut loc de la ora 10.00.

    Tot azi, 12 iunie, au încheiat cursurile şi elevii de gimnaziu de la Şcoala „Silvania” din Şimleu Silvaniei şi cei de la Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna. Restul festivităţilor se vor desfăşura vineri, 13 iunie.

    Absolvenţii de gimnaziu intră în vacanţă cu o săptămână mai devreme pentru a se putea pregăti de examene. Începând de luni, 16 iunie, şi până miercuri, 18 iunie, aceştia trebuie să se înscrie pentru a susţine Evaluarea Naţională.

    Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, prima proba, cea la limba şi literatura română, va avea loc luni, 23 iunie. În 24 iunie elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine examenul la limba maternă, iar ultima proba, cea la matematică, va avea loc în 25 iunie.

    Primele rezultate vor fi afişate în 27 iunie, până la ora 16.00, iar contestațiile se primesc până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 1 iulie.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE