More

    Elevii sălăjeni stau bine cu competențele orale la limba română

    Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat Național 2014 a debutat cu Proba A – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care s-a desfășurat în perioada 10 – 12 iunie 2014.

    La această probă s-au înscris 1867 de absolvenți, dintre care 71 nu s-au prezentat. Pe nivele de competență, 173 dintre liceeni au obținut nivelul de utilizator mediu, 444 au fost catalogați ca utilizatori avansați și majoritatea, adică 1179 de absolvenți au dovedit că au competențe lingvistice și de comunicare foarte bune, obținând calificativul de utilizatori experimentați.

    Conform Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, la proba B – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, desfășurată în perioada 11 – 13 iunie 2014, s-au înscris 340 de absolvenți care au obținut următoarele niveluri de competențe: utilizator mediu – 14; utilizator avansat – 60; utilizator experimentat – 262.
    Și la această proba au existat 4 elevi care s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat.

    Examenul de Bacalaureat 2014 continuă cu proba de Evaluare a competențelor digitale. Săptămâna viitoare se va desfășura proba de evaluare a competențelor lingvistice și de comunicare într-o limbă de circulație internațională, pentru ca începând din 30 iunie să debuteze probele scrise.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE