More

    Sălajul are strategie antidrog până în 2020

    Consumul de droguri este în creștere

    Prin ordin al prefectului județului Sălaj, dr. Ionel Ciunt, la nivelul judeţului Sălaj a fost adoptată Strategia Judeţeană Antidrog pentru perioada 2014-2020.

    Potrivit Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, necesitatea unei astfel de strategii a apărut în momentul în care, analizându-se mai mulţi indicatori, precum numărul persoanelor care au solicitat asistenţă pentru consumul de droguri, a urgenţelor înregistrate ca urmare a consumului de droguri, dar şi a infracţionalităţii la regimul drogurilor, a rezultat faptul că fenomenul de consum la nivelul judeţului Sălaj s-a situat în ultimii ani pe un trend ascendent.

    Datele ultimelor studii efectuate de Agenţia Naţională Antidrog indică în România o prevalenţă de-a lungul vieţii de 4,3% pentru orice tip de drog în populaţia generală, în timp ce, în rândul populaţiei de elevi de 16 ani, acest tip de prevalenţă se situează la 10%, ceea ce relevă creşteri semnificative ale consumului de droguri, la nivelul întregii populaţii, cu precădere în rândul celei tinere.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE