More

    Festivalul de filme „CINE LATINO” poposeşte, din nou, la Zalău

    Cele mai bune filme noi din America Latină şi România vor fi proiectate, gratuit, în amfiteatrul din Parcul Central sau în Clădirea Transilvania.

    Cea de-a III-a ediție a Festivalului de filme „CINE LATINO” va avea loc în perioada 22 – 24 iulie, la Zalău, în organizarea Companiei TenarisSilcotub, în asociere cu Fundacion PROA, Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) şi Romanian Film Promotion.

    Festivalul va debuta marţi, 22 iulie, de la ora 21.30, în amfiteatrul din Parcul Central, cu proiecţia filmului „Usturoi”, filmat în Sălaj şi Cluj, o coproducție româno-americană, scris şi produs de Radu Băzăvan şi regizat de Luciano Alexandru.

    „Usturoi”este o poveste ardelenească, un film despre copilărie, prietenie, aventură, emancipare, despre visul a doi copii dintr-un sat pierdut de lume care îşi doresc ceva mai mult de la viaţă.
    Miercuri, 23 iulie, de la ora 17.00, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, va rula o producţie românească din 2013: „Câinele Japonez“, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu.

    Tot, miercuri, de la ora 19.00, în aceeaşi locaţie va rula Pelo Malo/ Freză Nasoală, o producţie Venezuela şi Peru.

    Seara se va încheia cu la Jaula de oro/Colivia de Aur, o producţie mexicano- spaniolă, film ce va rula de la oa 22:00 în amfiteatrul din Parcul Central.

    În 24 iulie se vor putea viziona alte două filme. „Tanta Agua“/Ploaie de vacanţă, producţie Uruguay, Mexic, Olanda, Germania de la ora 19.00, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania.

    Ultimul film al festivalului, Love Building- România va avea loc în sala de spectacole a Clădirii Transilvania. Filmul este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic.

    14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE