More

    Dascălii sălăjeni au fugit … de titularizare

    Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, un număr de 48 de cadre didactice nu s-au mai prezentat, luni, 21 iulie, la examenul de titularizare în învăţământ, iar alte 30 s-au retras la scurt timp după începerea probei scrise.

    Concret, din cei 252 de candidaţi înscrişi la Centrul de concurs de la Şcoala „Simion Bărnuţiu”, 26 dintre aceştia au fost absenţi, iar 8 au renunţat după ce au primit subiectele.

    La Centrul de concurs de la Şcoala „Gheorghe Lazăr”, din cei 226 de candidați înscriși, 22 nu s-au mai prezentat în sălile de examen, iar alţi 22 s-au retras în timpul probei scrise.

    Potrivit datelor oficiale, în acest an au fost scoase la concurs un număr de 437 de posturi, dar numai 36 dintre acestea sunt titularizabile. Rezultatele vor fi afişate în data de 25 iulie, iar eventualele contestaţii vor fi înregistrate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi transmise către Centrele de Evaluare, în zilele de 25 și 26 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 30 iulie.

    Pentru titularizarea pe post, cadrele didactice trebuie să obţină, la proba scrisă, minimum nota şapte.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE