More

    În plină vară sălăjenii își rup mâinile și picioarele

    Căpușele continuă să facă victime, dar și câinii și pisicile

    Potrivit datelor oficiale ale Spitalului Județean de Urgență Zalău, 5 sălăjeni au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au fost înţepate de căpuşe în urma ieșirilor în natură, la picnic sasu la iarbă verde, la sfârșitul săptămânii trecute.

    Astfel, în perioada 18-20 iulie, au fost tratate cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între doi ani şi opt luni şi 66 de ani, ce prezentau plagă prin înţepătură de căpuşă. Din fericire, după tratamentul de specialitate, niciuna nu a necesitat spitalizare.

    De asemenea, în perioada menţionată, 260 de pacienți au avut nevoie de asistenţă medicală, 93 dintre aceştia au primit tratament în regim de spitalizare.

    Surprinzător, nu mai puțin de 77 de persoane au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, în timp ce alţi 31 de sălăjeni au fost depistaţi cu afecţiuni ale sistemului digestiv sau cu probleme cauzate de hipertensiune arterială (14  cazuri).

    Alți doi pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost muşcaţi de câini sau pisici, în timp ce 10 persoane au ajuns la spital cu răni rezultate în urma unor agresiuni sau accidente rutiere.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE