More

    Primăria Zalău și primarul au fost amendați cu 2.000 lei pentru discriminare

    Pentru că nu au asigurat condiții de transport pentru persoanele cu dizabilități

    2

    Municipiul Zalău a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neasigurarea condiţiilor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Printr-o decizie fără precedent, toate primăriile reşedinţă de judeţ, dar şi primarii, au fost amendaţi de CNCD, cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei – mai puţin orașele Sibiu şi Miercurea Ciuc, unde s-a constatat că toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzător.

    Potrivit Primăriei Zalău, hotărârea CNCD a fost comunicată instituţiei la începutul acestei luni, dar aceasta a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, cauza aflându-se în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată.

    Printre primăriile care nu asigură facilităţi nici măcar pe două treimi din mijloacele de transport în comun sunt: Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Reşiţa, Satu-Mare, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Tulcea, Vaslui şi Zalău. Primarii acestor oraşe au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE