More

    Sindicaliștii din sănătatea sălăjeană, în ședință la Prefectură

    2

    Prefectul judeţului Sălaj, dr. Ionel Ciunt, a participat, ieri, la şedinţa lunară a comisiei judeţene de dialog social pentru patronate şi sindicate, care a avut ca  punct pe ordinea de zi dezbaterea problemelor cu care se confruntă sindicatele din sănătate.

    În acest context, Hodiş Chelement, preşedintele sindicatului „Sanitas” Sălaj a prezentat o sinteză a priorităţilor din sectorul medical, și anume: extinderea contractului colectiv de  muncă înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pentru grup de unităţi, la sectorul de activitate sănătate şi asistenţă veterinară, deblocarea posturilor din unităţile sanitare cu paturi, îmbunătăţirea normelor de aplicare ale contractului cadru care vizează nivelul de finanţare precum şi creşterea salarizării din sistem.

    La nivelul judeţului Sălaj, reprezentanţii sindicatului au apreciat că există o bună colaborare cu partenerii de dialog social şi cu autorităţile publice care au demonstrat disponibilitate în soluţionarea problemelor din sectorul medical.

    La finalul întâlnirii, prefectul Ciunt a ținut să precizeze că „problemele pe care le-aţi ridicat,  le-am semnalat  şi noi la nivel central şi sper ca o parte din deficienţe să fie rezolvate, având în vedere faptul că la rectificarea bugetară domeniul sănătăţii va primi alocări suplimentare”.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE