More


  Facilități acordate de Primăria Zalău pentru impozitul pe locuință și teren

  - Advertisement -
  Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, în anul 2014 nu doar cetăţenii care îşi plătesc integral impozitul pe locuinţă pot beneficia de reducere, ci şi cei care au un venit mic, sub salariul minim pe economie.
  Astfel, persoanele singure, care au un venit mai mic decât salariul minim vor beneficia de o reducere cu 10% a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi pentru terenul aferent acestuia. De asemenea, pentru familiile alcătuite din două persoane reducerea va fi de 20% pe clădirea folosită ca domiciliu şi pentru terenul aferent acesteia, iar pentru familiile formate din trei persoane, reducerea va fi de 30%. O reducere de 40% la plata impozitului vor avea familiile alcătuite din patru persoane, iar familiile cu mai mult de patru persoane vor beneficia de o reducere de 50%.
  Reducerea cu 50% a impozitului se acordă şi familiilor care au întreţinere copii cu invaliditate de gradul I sau II, respectiv handicap grav sau accentuat, dar şi familiilor în care cel puţin unul dintre soţi este încadrat în gardul I sau II de invaliditate. Reducerea în totalitate de la plata impozitului pe clădiri, locuinţa de domiciliu şi terenul aferent acesteia, se acordă tuturor persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate.
  Cetăţenii care vor să beneficieze de aceste facilităţi fiscale acordate în 2014 trebuie să ştie că pentru a-şi justifica situaţia financiară au nevoie de un dosar care să cuprindă: dovada veniturilor prin adeverinţă de salarizare, cupon de pensie, ajutor de şomaj, ajutor social sau adeverinţă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice că nu este privatizat, o declaraţie pe proprie răspundere privind veniturile realizate pe familie, componenţa familiei şi actele de identitate. Scutirea se va acorda şi în baza unei anchete sociale realizată de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială.
  În evidenţele Serviciului Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Zalău sunt înregistraţi cu facilităţi fiscale 185 de refugiaţi, 9 deţinuţi politici, 7 beneficiari cu venituri mici, 5 revoluţionari, 9 facilităţi pentru situaţii de calamităţi naturale şi 18 localtari dintr-un imobil reabilitat termic.
  În ceea ce priveşte bonificaţia, reducerea de 5% pentru cei care şi-au achitat integral impozitul aferent anului 2013, la nivelul Zalăului au fost 12.915 persoane fizice şi 502 de persoane juridice.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img