More

    NORD VEST TV: Iulian Câcău: “Din punctul meu de vedere, UDMR ar trebui să dispară!”

    Coordonatorul AUR Satu Mare, Iulian Câcău, a fost prezent joi seara, în premieră în studioul emisiunii Actualitatea sătmăreană. Acesta a prezentat la Nord Vest TV principalele obiective ale filialei sătmărene a partidului care a reprezentat marea surpriză a alegerilor parlamentare din 2020.

    Avem AUR suficient la Satu Mare!
    Legat de începuturile AUR la Satu Mare, Iulian Câcău a amintit că partidul s-a înființat abia în iunie 2020 ca filială în zonă, iar de atunci e într-o creștere continuă, și ca membri, și ca procente.

    ”AUR este la Satu Mare, aur avem și în munții din Țara Oașului, dar nu-l putem exploata, ca să nu vorbim doar de politică. Este destul AUR la Satu Mare, și ca partid vom mai crește. Filiala AUR Satu Mare s-a înființat în iunie 2020 și fără prea mare promovare eu spun că ne-am descurcat onorabil pentru un partid atât de tânăr…Am luat peste 5%, cu peste 5000 de voturi. Sigur că se putea mai mult, dar la asta lucrăm acum și ne pregătim deja pentru viitoarele bătălii politice locale”, a spus Iulian Câcău, coordonatorul AUR Satu Mare, care se mândrește că are lângă el oameni de calitate.

    Nu suntem oamenii protestelor
    ”Lumea spune că suntem oamenii protestelor. Nu e așa, este o nemulțumire la nivel global, iar autoritățile țin doar direcția OMS și nu le pasă de oamenii de rând, iar noi acest lucru îl taxăm. Oamenii AUR reprezintă vocea poporului, a oamenilor simpli. Noi am pornit la acest drum cu gândul de a fi o voce puternică. Nu vânăm funcții ca și ceilalți oameni politici de la partidele tradiționale”, a mai declarat Iulian Câcău.

    Au cheltuit doar 6000 de lei în campanie
    ”Am avut o campanie bine gândită de la centru. Cu 6000 de lei am făcut toată campania în județ. N-am cheltuit sume enorme ca să nu fim ca ceilalți care cheltuie și apoi odată aleși aleargă să recupereze banii cât mai rapid”, a fost declarația lui Iulian Câcău legată de sumele cheltuite în campanie.

    ”Președintele Simion își va dona 90% din salariul de parlamentar. AUR renunță la banii de la finanțarea partidelor, aproape 4 milioane de euro, și îi oferă pentru construcția unui spital, anul acesta. Se poate face, trebuie doar modificată legea. Îi vom cere premierului Cîțu să dea OUG pentru modificarea legii partidelor politice”, a mai spus Iulian Câcău.

    Familie, credință, națiune, libertate
    ”Familia, credința, națiunea și libertatea – aceștia sunt pilonii pe care am clădit acest partid. Suntem un partid de centru –dreapta. Dar pe oameni nu-i mai interesează neapărat doctrina, ci persoanele pe care le aduci în față, încrederea pe care o pot avea în politicieni”, a fost declarația coordonatorului AUR Satu Mare când a fost întrebat despre crezul partidului.

    Supărat pe Kelemen Hunor și UDMR
    ”Satu Mare e codaș la infrastructură, la bunul trai. Tineretul pleacă, ba la Cluj, ba în marile orașe, ba în străinătate. Dacă și-n următorii patru ani județul va fi dominat de UDMR, eu cred că ne vom întoarce iar la momentul ZERO. Administrația locală parcă plutește, s-au făcut investiții private ca MALL-ul sau ștrandul, dar în afară de această lucrare mai amplă ce va schimba fața Centrului Nou, în ultimii ani nu s-a făcut nimic. UDMR e cu sacii în căruță și ar trebui să dispară pentru că în 30 de ani și-a cam atins obiectivele, iar acum nu face altceva decât să bage râcă și zâzanie între etnicii maghiari și români.

    Adică vine să ne spună nouă Kelemen Hunor că noi, AUR, n-avem ce căuta în Parlamentul României, dar eu zic că UDMR nu mai are ce căuta acolo. UDMR e la fel ca AUR, PSD, PNL, un partid politic…Iar pe criterii etnice, partidul ar trebui desființat!”, a spus Iulian Câcău legat de poziția AUR față de UDMR în viitorii patru ani.

    Sediu de 17 metri pătrați!
    Unde e sediul AUR la Satu Mare? Deocamdată partidul îl găsim într-o încăpere mică din centru… ”Am depus o cerere la primărie pentru sediu, dar nu-mi fac iluzii. Deși am avea dreptul. Până acum datorită bunăvoinței unei doamne am primit un sediu mic de 17mp în centru din care ne-am coordonat campania electorală!”, a explicat Iulian Câcău.

    Respect pentru Avram Iancu
    ”Și acum, deși am cerut de ceva vreme iluminarea și respectul cuvenit, statuia lui Avram Iancu e lăsată în beznă. A fost doar un semnal tras de noi, dar sunt multe lucruri de făcut și reparat în Sătmar. Vom continua să le sesizăm autorităților!”, a încheiat Iulian Câcău, care a promis că AUR va fi și la Satu Mare o voce puternică, o voce a oamenilor de rând.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE