More


  Șocant! Comportament mafiot al șefului ITM, Cristian Sasu

  - Advertisement -

  Dacă până nu demult astfel de comportamente am văzut doar în serialele de pe Netflix sau HBO GO, în Narcos sau Gomora, iată că ne este dat să vedem și în viața de zi cu zi, în Satu Mare, amenințări cu moartea transmise printre rândurile unei poezii, la fel ca și în clanurile mafiote sau interlope. Din nou, erou negativ nimeni altul decât șeful ITM Satu Mare, Cristian Sasu. Acesta îl amenință pe Mircea Govor cu moartea, dar și cu o corecție fizică în următoarele versuri:

  “Dar stai … că vine azi Nebunu
  Și ți le pune toate-n piept.”
  ………

  “Ia vezi să nu îți arate Domnul
  Că el iubește și alți nebuni
  Și poate nu ți-a fi tot una
  Când va veni o zi de luni,
  În care Domnul, cel pe care
  Tu îl invoci ca un mișel,
  Să-ți stea de-a lungul pe cărare
  Să te oprească să mai ceri…”

  Poezia în care amenință cu moartea a fost lăsată câteva zile pe Facebook de Cristi Sasu până s-a făcut înțeles, apoi a șters-o
  Redăm în întregime poezia:

  “Și văd cum un nebun dorește
  Să creadă că e cel de sus,
  Că toată lumea îl iubește
  Și este cel curat…nespus

  Dar poate că odată stinsă
  Speranța nemailuminând
  Un alt nebun va vrea să vină
  Să se convingă pe cuvânt

  O fi mai bun, o fi mai sincer
  Sau poate mult mai îndrăzneț
  Să îi stea în față și să îi spună
  Nebunule ești nătăfleț

  Ai spart familii, ai dat și tunuri
  Și tot te crezi neprihănit
  Dar stai că vine azi nebunu
  Să ți le pună toate în piept

  Și poate nu om ajunge zile
  Să le vedem, să le auzim
  Pe toate câte tu din fire
  Le-ai slobozit și ai hulit

  Zici că te rogi la Dumnezeu?
  Că în paza Sa ai fost mereu?
  Ia vezi să nu îți arate Domnul
  Că el iubește și alți nebuni
  Și poate nu ți-a fi tot una
  Când va veni o zi de luni
  În care Domnul cel pe care
  Tu îl invoci ca un mișel
  Să-ți stea de-a lungul pe cărare
  Să te oprească să mai ceri

  Pe toate câte tu în viață
  Mai mult prin alții decât drept
  Tu le-ai făcut…n-au fost povață?
  Să stai acum atât de drept?

  Și nu le voi aduce aminte
  Acum în aste drumuri mici
  Doar că un nebun cu atâta minte
  Tot mai găsim să îți dea un pic
  De timp să îți mai măsori o dată
  Al gândului și minții șir
  Și poate stând pe gând oleacă
  Să înțelegi că ai greșit
  Față de mulți de-a lungul vieții
  Poate din vremea tinereții
  Sau poate când sunt cu copii

  Tu ești acum tot fără suflet
  Așa ai fost mereu să știi
  Și când ti-i duce în altă lume
  Să nu te mire ce îi găsi

  Poate acum sau altă dată
  Tot ce ai călcat și ai strivit
  Te vor goni ultima dată
  Și vei rămâne pe câmpii

  Tot singur și cu mână plină
  Un pumn de bani și altul plin
  De ura celora ce în viață
  Ți-au fost păpuși pentru o zi
  Dar ziua aceea se întoarce
  Și toți pe care i-ai distrus
  Vor avea grijă de a se întoarce
  Să îți vadă fața printre uși
  Închise, negre și înalte
  La fel ca sufletul murdar
  Lumina să nu îți deie pace
  Să te blesteme an de an

  Așa va fi și știi prea bine
  N-ai înțeles nimic, nebune,
  Și iarăși tipi de după uși

  Dar vine o zi … o, vine aceea
  Fii sigur că ajunge, zic
  În care toată suferința
  Se va întoarce și îi fi mic

  Și vreau să termin, nu-s poet
  Și cred în bunul Dumnezeu
  Pe care îl rog acum să ierte
  Un alt nebun ce nu se crede
  Nici Zeu, nici mare Prometeu.

  Odată vine ziua aceea
  În care poate voi vorbi
  Mai mult ca azi, și poate atuncea
  Toată mulțimea va muți .”

  După câteva zile după care a reușit să se facă înțeles cu amenințările sale în mod ciudat a șters-o, probabil ca să nu se poată face legătura dintre el și amenințările cu moartea adresate lui Mircea Govor. Dar nu poate nega persoana căreia i-a fost adresată, deoarece la comentarii socrul lui Sasu a dorit clar să spună că persoana la care se face referire în poezia este Mircea Govor.
  “Vorbind de averi dacă ar fi să îl întreb pe Vasile Govor din Supuru de Sus tatăl, fratele socrului meu, ce avere are, sigur Mi-ar Răspunde: FAMILIA. Ce înseamnă oare pentru fiu familia???” a fost mesajul socrului lui Cristian Sasu pe Facebook ca și comentariu la poezia scrisă ca Amenințare de Sasu!

  Mircea Govor este șocat și se teme pentru viața lui și a familiei sale
  După evenimentele din ultimul timp, am vrut să aflăm de la Mircea Govor ce părere are despre amenințările lui Sasu la adresa sa.

  “Sunt efectiv șocat, de sâmbătă de când am citit poezia nu am chef de nimic. Sâmbătă am fost sunat de mai multă lume care m-a întrebat dacă am văzut amenințările care mi-au fost adresate pe Facebook de către șeful ITM, Cristi Sasu. Nu am văzut așa ceva decât în filmele mafiote. Cunoscând persoana și auzind despre faptul că în trecut a amenințat oamenii, inclusiv cu pistolul, îmi este frică pentru viața mea și a familiei mele. Acest om, pe lângă faptul că mi-a făcut numai rău toată viața mea, acum a reușit să îmi creeze o stare de temere, mă amenință voalat cu moartea. Repet, îmi este pur și simplu frică. Am familie, am nepoți. Soția mea se află în stare de șoc. Nu se mai poate așa ceva. Trebuie ca instituțiile statului să facă ceva împotriva acestui om. Am luat legătura cu avocații mei și aceștia sunt de părere că este extrem de grav ce se întâmplă și m-au sfătuit să fiu prudent și să luăm toate măsurile legale necesare împotriva acestui om. Am 60 de ani și nu am crezut vreodată că în țara mea, în orașul Satu Mare, o să îmi fie frică să ies pe stradă din cauza unui astfel de individ.”

  Amenințările sunt la ordinea zilei la șeful ITM, Cristian Sasu
  Între timp, am aflat cu stupoare că amenințările de tot felul sunt “specialitatea casei“ la Cristian Sasu. Se pare că Sasu și-a mai găsit o familie pe care o terorizează, amenință și stresează, Ion și Cornelia Pișcorean. Aceștia din urmă au avut ghinionul să se intersecteze cu Sasu în Baba Novac. Acolo unde Cristian Sasu deține prin firma soției sale 206 exemplare de vaci rasa Angus. Ion Pișcorean este președintele “Asociației crescătorilor de taurine Baba Novac”. Acesta a declarat pentru Gazeta de Nord-Vest că din 2019 de când a fost ales președinte, Cristian Sasu îl amenință încontinuu cu instituțiile statului, cu pușcăria, ce mai … îi face viața un iad. Ba, mai mult, participă la fiecare ședință a asociației chiar și la ședințele de la Primăria Ardud.

  “Am început să am probleme cu Cristian Sasu în 2019 când am fost ales președinte al Asociației crescătorilor de taurine Baba Novac. Firma soției sale este membră în asociația noastră. Bine … mult spus a soției sale având în vedere că el vine la toate ședințele asociației și vrea să taie și să spânzure în asociație. Vrea mereu să facem cum zice el toți membrii. Pentru că m-am opus și vreau să respectăm legea mi l-am făcut dușman. Acuma am ajuns să mă amenințe cu pușcăria și mi-a zis să am grijă că el a reușit să bage în pușcărie cu relațiile sale în justiție și servicii pe oameni mai importanți ca mine, așa că cu mine se joacă. Mă amenință încontinuu cu instituțiile statului, cu controale. Am și avut de la Ministerul Agriculturii, dar deoarece am respectat legea nu mi-au făcut nimic. Acuma normal că nu îmi este tot una având în vedere că știu cu ce se ocupă și că mă amenință întruna cu pușcăria. Nevasta mea are o stare clară de temere, este stresată, ea nu este obișnuită cu asemenea oameni. Cum să mă bage în pușcărie dacă nu am făcut nimic?! Dar ea îmi spune că nu ai văzut ce a pățit Govor? Desigur, la asta nu am ce să îi răspund. Sincer, nici eu nu sunt obișnuit cu asemenea oameni, dar ce să fac, să încalc legea ca să îi fac pe plac? Nu îmi vine să cred ce se întâmplă … un director de instituție publică se implică în relațiile unei firme private, participă la ședințe, amenință pe toată lumea. Este ireal! La ultima ședință de la Primăria Ardud a venit în timpul programului de lucru și ne-a amenințat. Este de necrezut ce face șeful ITM!”, a declarat, pentru Gazeta de Nord-Vest, Ion Pișcorean, președintele Asociației crescătorilor de taurine din Baba Novac.

  Cristian Stan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img