More


  Clădirea nouă a Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, reabilitată cu fonduri din PNNR

  - Advertisement -
  Consiliul Județean Satu Mare a depus astăzi spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență un proiect de reabilitare a clădirii noi a spitalului din Negrești-Oaș. Noul proiect, aprobat de consilierii județeni în ședință de îndată, cuprinde lucrări de anvelopare a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea instalațiilor de oxigen și a instalațiilor de iluminat. Valoarea proiectului este de 20.778.322 lei (fără TVA). Consiliul Județean Satu Mare va depune în curând spre finanțare prin PNNR și proiectul de reabilitare a clădirii Spitalului Vechi din municipiul Satu Mare.

  Consilierii județeni sătmăreni au aprobat în ședința de îndată din data de 27 aprilie 2022 proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Orășenesc Negrești Oaș (clădire spital nou), județul Satu Mare” și a cheltuielilor legate de proiect, în vederea depunerii lui spre finanțare în cadrul primului apel de proiecte al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR). Cererea de finanțare a fost depusă imediat după încheierea ședinței.

  Pentru a crește eficiența energetică a clădirii se vor realiza lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă și vor fi reabilitate sistemele de încălzire și de furnizare a apei calde de consum. Se are în vedere și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie și modernizarea instalațiilor de iluminat. De asemenea, vor fi reabilitate instalațiile medicale de oxigen și se vor face lucrări de recompartimentări interioare pentru organizarea optimă a fluxurilor și circuitelor medicale. Valoarea proiectului este de 20.778.322 lei (fără TVA), respectiv 4.220.920 euro (fără TVA).

  În clădirea care va fi reabilitată funcționează Compartimentul de Primiri Urgențe, Ambulatoriul de Specialitate și 10 secții cu paturi printre care Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie Generală, Urologie, Pediatrie, Gastroenterologie. În cele 10 secții sunt internați anual, în medie, 5300 de pacienți.

  Consiliul Județean Satu Mare va depune în curând spre finanțare prin PNNR și proiectul de reabilitare a clădirii Spitalului Vechi din municipiul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img