More


  FOTO. Asociația “O masă caldă” oferă mâncare celor 185 de ucrainieni, majoritatea copii, sosiți la Satu Mare

  - Advertisement -

  Asociația ” O masă caldă” a mobilizat voluntari azi și mâine pentru a găti pentru cei 185 de  ucrainieni care au sosit în Satu Mare. Aceștia sunt împărțiți în două grupuri, unul cu copii  cu vârstele între 3 ani -15 ani și câteva familii , situați la o locație în apropiere de Vetiș și al doilea grup cu adolescenți și adulți situat pe strada Lăcrimioarei, în apropiere de sediul DSVSA.

  Grupul situat în apropiede de Vetiș este în custodia  Asociației Borókagyökér Satu Mare care a amenajate diverse facilități pentru copii.

  Spatiile de cazare au fost amenajate și puse la dispoziție de oameni inimoși respectiv de Asociația Borókagyökér Satu Mare.Masa, este asigurată prin grija Asociației ”O masă caldă”, a celor de la Crucea Roșie Satu Mare și a Serviciului de Ajutor Maltez.
  Simona Gavrila , reprezentantul Asociației „O Masă Caldă” din județul Satu Mare a declarat pentru cotidianul nostru: “Astăzi și mâine avem câte 9-10 voluntari pe zi care ne ajută cu gătitul. Încercăm să acoperim toate mesele, mic dejun-prânz-cină. Astăzi vom găti 74 de porții pentru grupul din zona 14 Mai iar mâine 185 de porții. Am reușit să accesăm un program  denumit “În stare de bine” prin care avem ajutor financiar timp de 3 luni, dar orice donație este binevenită. O astfel de acțiune necesită resurse  iar voluntarii s-au mobilizat exemplar! “


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img