More


  Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, înfiinţată şi la Satu Mare

  =

  sanatate

  Medicii sătmăreni sunt hotărâţi să se impună în faţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Aceştia s-au întâlnit ieri la Colegiul Medicilor pentru a se organiza într-o coaliţie a profesioniştilor din sistemul de sănătate, după ce şi alţi medici din mai multe judeţe ale României au procedat la fel. Medicii sătmăreni sunt determinaţi ca la sfârşitul lunii septembrie să îşi unească forţele la Bucureşti pentru a li respecta cerinţele.
  Clădirea în care îşi are sediul Colegiul Medicilor din Satu Mare a găzduit ieri o întâlnire de gradul zero, aşa cum o numesc chiar medicii. În cadrul acestei întâlniri cei prezenţi au semnat un acord pentru constituirea ”Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate” în care judeţul Satu Mare să fie reprezentat de 19 medici sătmăreni. Dintre cei 19 medici, şase sunt aleşi din Colegiul Medicilor, zece reprezentanţi din partea Federaţiei ”Sanitas”, doi psihologi şi un reprezentant din partea Colegiului Medicilor Dentişti. Scopul coaliţiei este acela de a determina îmbunătăţirea statutului social al personalului din domeniul sanitar. În maxim cinci zile de la semnarea acordului, fiecare membru va transmite Secretariatului Coaliţiei mandatele scrise de reprezentare. Reprezentanţii coaliţiei se vor întâlni cel puţin o dată la 45 de zile şi vor discuta şi centraliza problemele ce privesc sistemul sanitar.
  Reprezentanţii sătmăreni vor merge la Bucureşti pe cheltuiala lor sau pe banii colegiilor din care fac parte pentru a discuta cu ministrul Sănătăţii mai multe chestiuni ce privesc sistemul de sănătate. Acest lucru îi nemulţumeşte, dar sunt hotârâţi să facă orice pentru a se face ascultaţi. Printre revendicările comune ale organizaţiilor membre ale ”Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate” se numără acordarea a cel puţin şase la sută din PIB sistemului de sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, dar şi consultarea reală a coaliţiei cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img