More


  Sătmărenii nu pot fi minţiţi la nesfârşit!

  =

  consiliu

  Deşi a început în mod liniştit, şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean s-a animat brusc când s-a discutat pe marginea încheierii unui acord pentru preluarea deşeurilor amestecate din municipiul Cluj Napoca la groapa ecologică de la Doba. După discuţii îndelungate, la propunerea vicepreşedintelui Mircea Govor, proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi. Tot în şedinţa de ieri, vicepreşedintele Govor a prezentat o serie de cifre statistice referitoare la impactul negativ al guvernării Boc asupra judeţului Satu Mare, făcându-i pe liberali să părăsească sala de şedinţe. Răspunsul său a venit ca urmare a atacurilor proferate de consilierul judeţean Adrian Cozma, care a afirmat că Mircea Govor, Adrian Ştef şi Dorel Coica n-au făcut nimic pentru Satu Mare.

  Buget suplimentat la Aeroport
  Consilierii judeţeni au rectificat bugetul judeţului Satu Mare. În urma rectificării, bugetul Aeroportului Satu Mare a fost suplimentat cu suma de 8 milioane lei pentru implementarea proiectului de reabilitare şi modernizare a suprafeţei de mişcare şi de extindere a aerogării, până când suma va fi decontată de Ministerul Transporturilor. Banii au fost tăiaţi de la cheltuielile de personal ale instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Preşedintele Adrian Ştef a precizat că pista de aterizare îşi va păstra dimensiunile actuale, care permit aterizarea avioanelor de mari dimensiuni. Consilierii au mai aprobat asocierea judeţului Satu Mare cu DGASPC Satu Mare în vederea înfiinţării societăţii Mobilityjud SRL, în cadrul proiectului “Adaptabilitatea – Şansa la o viaţă activă”, o serie de licenţe de traseu pentru transportul angajaţilor de la Draxlmaier, Contitech şi Siha, respectiv au modificat statul de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean.

  Proiect păgubos pe trei luni
  Discuţii aprinse a stârnit proiectul de hotărâre privind încheierea unui acord pentru preluarea deşeurilor amestecate din municipiul Cluj Napoca la groapa ecologică de la Doba. Comisia Economică a propus un amendament potrivit căruia perioada de preluare a deşeurilor să fie de numai trei luni, cu posibilitatea de prelungire cu încă şase luni, dar numai cu acordul Consiliului Judeţean Satu Mare.

  Vicepreşedintele Mircea Govor a catalogat drept păgubos amendamentul Comisiei Economice. “Să aprobi un proiect prin care clujenii să transporte gunoiul la Satu Mare pe o perioadă atât de scurtă nu se justifică. Dacă acest contract ar fi fost încheiat pe un an, am încasa circa 6 milioane de lei. Dacă o facem pe trei luni, cheltuielile sunt mult mai mari decât ceea ce încasăm”, a declarat Mircea Govor. Acesta a adăugat că, în perioada iulie-septembrie, pe drumul de la Mădăras la Gelu ar urma să treacă 60 de maşini de mare tonaj pe zi, pentru reabilitarea drumului fiind necesare cel puţin două milioane de lei. Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că atât el, personal, cât şi colegii săi din PSD, nu susţin un asemenea proiect păgubos pentru judeţul Satu Mare şi pentru sătmăreni. De asemenea, Mircea Govor a mai arătat că, în cazul în care clujenii se arată dispuşi să plătească pentru reabilitarea drumului şi depozitarea deşeurilor, nu înţelege de ne nu se doreşte încheierea contractului pe un an. Clujenii ar trebui să dispună de o scrisoare de garanţie bancară pentru valoarea gunoaielor depozitate la Doba şi o altă scrisoare de garanţie pentru cheltuielile legate de reabilitarea drumului. Vicepreşedintele Govor a arătat că Primăria Cluj Napoca încearcă să ducă gunoaiele la Alba sau să-şi facă o groapă provizorie, tratând judeţul Satu Mare ca soluţie de rezervă.

  Satu Mare nu devine groapa de gunoi a Clujului
  UDMR şi-a schimbat poziţia vizavi de acest proiect de la o şedinţă la alta, a remarcat consilierul Vasile Ciocan. Vicepreşedintele Rudolf Riedl a explicat că a propus amendamentul de trei luni întrucât nu toate lucrurile sunt clare, iar Consiliul Judeţean nu are experienţă în acest domeniu. Consilierul Rus a arătat că trebuie ţinut cont şi de obligaţia Consiliului Judeţean de a goli fosta groapă de la Negreşti Oaş şi de a transporta gunoaiele la Doba.

  Preşedintele Ştef a explicat motivele reţinerii sale şi a vicepreşedintelui Govor pe marginea acestui contract. “Trebuie să fim foarte atenţi. Reţinerea mea şi a domnului vicepreşedinte Mircea Govor se explică prin faptul că nu vrem să fim folosiţi şi apoi lăsaţi cu ochii în soare după trei luni”, a declarat Ştef. La finalul discuţiilor, vicepreşedintele Mircea Govor a propus retragerea definitivă de pe ordinea de zi a acestui proiect, pentru ca Satu Mare să nu devină groapa de gunoi a clujenilor, propunerea sa fiind aprobată de consilierii rămaşi în sală.

  Statistica guvernării Boc a scos liberalii din sală
  Liberalii au părăsit sala de şedinţe la discuţiile legate de acest proiect, după ce vicepreşedintele Mircea Govor le-a oferit câteva date statistice, “dacă tot plâng de mila judeţului”. Potrivit vicepreşedintelui Mircea Govor, 192 de persoane din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, 3.632 de persoane din instituţiile subordonate Consiliului şi 6.319 angajaţi din învăţământul sătmărean au avut de suferit de pe urma tăierilor de salarii operate de foştii pedelişti, prin Guvernul Boc, deveniţi mai nou liberali.

  La punctul diverse, vicepreşedintele Govor a continuat cu prezentarea datelor în faţa liberalilor reîntorşi în sala de şedinţe. Mircea Govor a precizat că a fost deranjat de conferinţa de presă în care un coleg de-al său, ales pe lista supleantă, în speţă Adrian Cozma, a declarat că el, preşedintele Ştef şi primarul Coica n-au făcut nimic pentru Satu Mare. Vicepreşedintele Govor a arătat că, în 2010, când premierul Boc, fost coleg de partid cu consilierul Cozma, îşi bătea joc de români, bugetul Consiliului Judeţean a fost tăiat cu 15 milioane lei. De asemenea, din cauza unui ordin, Consiliul Judeţean a trebuit să renunţe la Filarmonică şi la Teatru, fostul preşedinte Csehi Arpad reuşind să salveze cele două instituţii printr-o mişcare inteligentă, trecându-le la Primăria Satu Mare, cu acceptul fostului primar Iuliu Ilyes. Mircea Govor a declarat că îi este ruşine să facă public ce i-a spus fostul deputat democrat-liberal Ioan Holdiş, când l-a întrebat de ce nu se alocă fonduri pentru proiectele judeţului Satu Mare. De asemenea, vicepreşedintele Govor a arătat că, dacă Csehi Arpad nu intervenea la Ministerul Sănătăţii, pentru a-l prelua ca secţie a Spitalului Judeţean, Spitalul Tăşnad ar fi fost desfiinţat de guvernarea pedelistă. “Sătmărenii nu pot fi minţiţi la nesfârşit”, a declarat Mircea Govor. Vicepreşedintele CJ a mai arătat că, în ultimii trei ani, în judeţul Satu Mare au fost asfaltaţi complet 161 km de drum, iar Ministerul Dezvoltării a investit peste 90 milioane lei în proiectele de infrastructură.

  Mai mulţi oficiali decât fotbalişti la Olimpia
  Vicepreşedintele Mircea Govor a făcut publică poziţia sa şi a PSD Satu Mare în privinţa achiziţionării stadionului Someşul, închirierea unui spaţiu pe strada Retezatului de către Clubul Olimpia. “Eu şi colegii mei din PSD nu am susţinut cumpărarea stadionului Someşul din bani publici. Să-l cumpere cine vrea, însă pe bani privaţi”, a declarat Govor. Vicepreşedintele CJ s-a declarat revoltat de faptul că Clubul Olimpia a închiriat un imobil pe strada Retezatului nr.23, pentru care lunar plăteşte 10.000 lei, doar pentru distracţia şi tratamentul fotbaliştilor. Govor a adăugat că dacă nu se renunţă la acest contract, îşi retrage sprijinul pentru Clubul Olimpia. Vicepreşedintele Mircea Govor a cerut şi organigrama clubului, întrucât au fost angajaţi mai mulţi oficiali decât fotbalişti. În final, vicepreşedintele a dezminţit toate zvonurile legate de interesele pe care le-ar avea în aceste probleme.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img