More


  Cod galben de inundaţii. Ar trebui să fim îngrijorați?

  - Advertisement -

  După zilele călduroase, au venit precipitațiile și astfel au început să crească și debiturile râurilor. Meteorologii au emis avertizări de cod galben inclusiv pentru zilele de 5 și 6 septembrie. Dacă sunt sau nu motive de îngrijorare, ne spun specialiștii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor.

  somes_river__satu_mare_romania_by_bekol3tz-d4yh2sh

  Avertizările de cod galben pentru acumulări de precipitații însemnate cantitativ pot reprezenta un motiv de îngrijorare pentru populație mai ales când acestea nu sunt explicate obiectiv. În acest sens, aduce clarificări Vasile Andrieș, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

  “În astfel de situații precum existența unor coduri de avertizare, intensificăm supravegherea cursurilor de apă. Precipitațiile din ultimele 48 de ore sunt semnificative, dar nu vor duce la creșteri însemnate ale debitelor cursurilor de apă. Până curând, în urmă cu numai câteva zile, eram la minime istorice în această privință. Deși în anumite zone din județ, cantitățile de precipitații au fost și de 53 l/m2, datorită circumstanțelor din zilele anterioare, nu ar trebui să existe îngrijorări deocamdată.” – a clarificat Vasile Andrieș, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare

  Conform datelor furnizate de Serviciul de Gospodărire a Apelor așadar, nu există motive de îngrijorare legate de creșterea numărului de precipitații din această perioadă până la acest moment.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img