Concert coral de excepție la Satu Mare. Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”cor1

În perioada 03.10.2017 – 08.10.2017 Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” va fi prezent în județul Satu Mare și în data de 06.10.2017 va avea un concert extraordinar la Sala Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare începând cu ora 18,00. În concert va mai evolua și ”Corul Medieșana” din Medieșu Aurit care de altfel este gazda acestui eveniment, având ca partener Consiliul Județean Satu Mare.

Primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că prezența Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” se datorează Asociației Culturale ”Corul Medieșana”.

”Corul Național Madigral va desfășura în județul Satu Mare activitatea lor intitulată ”Cantus Mundi”, care se va desfășura în Căminul Cultural din Medieșu Aurit, unde vor fi cooptați toți profesorii, educatorii, preoții care vor să înființeze un cor de copii în județul Satu Mare, și se va face o instruire și o pregătire a lor. Am decis să facem acest eveniment în această toamnă datorită faptului că se împlinesc 45 de ani de la înființarea corului de la Medieșu Aurit și marcăm acest eveniment prin concertul comun cu Corul Madigral. Astfel,  în data de 6 octombrie, la ora 18.00, în sala Filarmonicii Dinu Lipatti va avea loc un concert al Corului Național Madrigral împreună cu Corul Medieșana din Medieșu Aurit. Va fi un moment de excepție și invităm pe toți iubitorii de frumos, de muzică corală, să participe la acest concert, în limita spațiului disponibil”, a precizat primarul Radu Iancu (FOTO).

iancu

Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală. Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia.

cor2

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts