More  Sătmărenii, la conferința internațională cu privire la calitatea îngrijirii alternative pentru copii și tineri

  - Advertisement -

  Conferinta 1

  Ministerul Resurselor Umane și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Budapesta împreună cu „Federaţia Internaţională a Comunităţii Educative Europa” (FICE), a lansat invitația şi Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare în vederea participării la „Conferința internațională privind aniversarea a 20 de ani de la înființarea organizației FICE Europa și aniversarea a 20 de ani de la adoptarea legislației pentru protecția copilului din Ungaria – Trecut-Prezent-Viitor”. Dezbaterile pe tema „Calităţii îngrijirii alternative pentru copiii și tinerii din Europa” au avut loc în perioada 18-19 septembrie 2017, la Centrul „St. Adalbert” din Esztergom, Ungaria.

  Scopul conferinței a fost acela de a revizui activităţile din ultimii 20 de ani, în ceea ce priveşte protecția copiilor din Ungaria și Europa, de a schița noțiunile noastre de conducere și de a le compara cu actuala realitate internațională și cea națională. La conferință au participat din partea FICE Europa următoarele țări : Africa de Sud, Olanda, Austria, Germania, Franța, Israel, Cehia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ungaria și România.

  Conferinta 2

  DGASPC Satu Mare a fost reprezentată de Katocz Zsuzsanna Marilena, consilier în cadrul Serviciului Monitotizare, Strategii, Programe, Proiecte, care a asistat la prezentarea următoarelor teme dezbătute în cadrul conferinței : îngrijirea copiilor şi calitatea serviciilor oferite în asistența maternală; situaţia tinerilor, care părăsesc sistemul de protecție a copilului după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizarea studiilor ; prevenirea instituționalizării ; înființarea liniei telefonice a copilului și protecția copilului din România ; calitatea îngrijirii alternative pentru copiii și tinerii din Europa, în temeiul Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind drepturile copilului; consumul de droguri în cercul de copii și  tineri din asistența socială; protecția și ajutorarea copiilor refugiați și migranți; oferirea de servicii alternative copiilor și tinerilor cu dizabilități.

  În concluzie, în cadrul conferinței s-a subliniat faptul că până în 2020, conform Strategiei Europa, se dorește închiderea Centrelor cu număr mare de copii și deschiderea în funcție de nevoi a mai multor Case de tip Familial. Mesajul tuturor țărilor participante la Conferință a fost: “Deschideți ușile pentru toți copii și tinerii din Europa, să îi ajutăm să ne solidarizăm!”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts