More


  Speculant din piețele sătmărene, trimis în judecată. După zece ani

  =

  retinut

  Unul dintre sătmărenii speculanți din piețele sătmărene a fost trimis de procuriro în judecată pentru niște fapte săvârșite în urmă cu mai bine de zece ani. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile Pop, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

  În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

  Inculpatul Vasile Pop, în perioada 01.03.2007 – 30.06.2007, a efectuat un număr de 12 importuri intracomunitare din Ungaria, folosind în acest scop autovehiculele personale SM 05 HUU, SM 66 HUB, precum şi ştampila şi datele de identificare ale SC TOP FRUCT SRL, comportându-se astfel ca administratorul de fapt al acestei societăţi, producând astfel un prejudiciu de 18.773 lei (98.805 x 19 % = 18.773 lei).

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

  La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Poliţia Oraşului Negreşti-Oaş – Compartimentul de Investigare a Criminalităţii Economice.

  ”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”,se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img