More


  VIDEO/FOTO. Micul OktoberFest a început la Satu Mare. Butoiul cu bere, cepuit

  - Advertisement -

  oktoberfest satu mare4

  Micul OktoberFest de Satu Mare, o sărbătoare a berii dar și al tradițiilor șvabilor sătmăreni, a început în această după-amiază, fiind a șasea ediție organizată la Satu Mare.

  Încă de la începutul sărbătorii, Adam Boer, unul dintre organizatori, a arătat că, pentru prima dată la Satu Mare, deschiderea se face exact ca în Munchen, cu butoi original făcut cadou de o fabrică de bere din Germania, original 100%. Cepul a fost din alamă iar ciocanul folosit a fost unul din lemn.

  În continuare, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a dat cep primului butoi de bere. A avut nevoie de cel puțin 10 lovituri de ciocan până ce butoiul a fost cepuit. Apoi s-a dat drumul petrecerii.

  Sărbătoarea continuă și mâine, iar organizatorii promit un program cultural pe măsură dar și mâncăruri tradiționale șvăbești. Astfel, la ora 10.00, va avea loc o defilare de la Biserica Calvaria până la Casa Șvabilor. Programul artistic este susținut de: Fanfara din Foieni, grupe de dansuri din sate șvăbești, dar și formația „Elvis Band” din Satu Mare.

  Pentru acest eveniment au fost pregătite 14 butoaie de bere, adică aproximativ 700 de litri. Totodată, sunt pregătiți aproximativ 400 de kilograme de cârnați.

  Organizatorii invită pe toți sătmărenii la o bere de calitate și la celebrii cârnați șvăbești, indiferent că sunt români, maghiari sai germani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img