Jandarmii sălăjeni la datorieJandarmii sălăjeni vor asigura, în perioada 14-15 august, cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, măsurile de ordine publică la mănăstirile Bic, Strâmba şi Rus, unde se vor desfăşura slujbe religioase. Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ( IJJ) Sălaj, tot în perioada menţionată efectivele de jandarmi vor fi prezente în stradă, în apropierea lăcaşurilor de cult din municipiul Zalău şi oraşele Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei, unde se preconizează aglomerări de persoane, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării acestor manifestări religioase.
De asemenea, jandarmii vor veghea şi la buna desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă. Astfel, joi, 15 august, ei vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în localitatea Cheud pe timpul desfăşurării manifestărilor ocazionate de evenimentul “Fiii Satului Cheud”. Vineri, 16 august, efective de jandarmi vor fi prezente în localităţile Almaşu, la manifestarea publică ”Tineretul prin sport şi muzică se cunoaşte mai bine” şi Treznea, unde se va organiza o seară pentru tineret, ”Party Transilvania”.
Pentru prevenirea producerii de incidente nedorite, reprezentanţii IJJ Sălaj recomandă participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. De asemenea, în situaţia în care cetăţenii sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială pot solicita sprijinul echipajelor de jandarmi aflate la locul manifestărilor sau pot sesiza aceste fapte apelând numărul unic de urgenţă 112.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts