More

  Crima de la Pomi, departe de rezolvare

  crima

  Cu toate că a trecut mai bine de o lună de zile de la săvârşirea dublei crime dintre localităţile Pomi şi Aciua, încă nu s-a dat vreun verdict în ceea ce îi priveşte pe potenţialii autori ai infracţiunii deosebit de grave. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Dumitru Miclea, a afirmat că cercetările sunt în curs de finalizare şi că nu este exclusă niciuna dintre variante, şi anume crimă cu premeditare sau crimă urmată de sinucidere. Totuşi, prim-procurorul adjunct a afirmat că în scurt timp vor fi făcute publice toate rezultatele anchetei.

  Misterul persistă

  Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Dumitru Miclea, ne-a declarat că mai este nevoie de timp în cazul dublului asasinat, întrucât administrarea unor probe în ceea ce priveşte faptele de la Pomi necesită timp. “Facem tot posibilul ca în cel mai scurt timp să reuşim să finalizăm ce s-a întâmplat atunci. Avem foarte multe probe de administrat, unele dintre acestea necesitând timp pentru verificări. Noi ne facem datoria şi sperăm ca în scurt timp să dăm publicităţii un verdict în ceea ce priveşte această crimă”, ne-a declarat Dumitru Miclea.

  Prim-procurorul adjunct a mai precizat că în momentul de faţă nu este abandonată niciuna dintre variantele producerii crimei. Una dintre variante ar fi crima cu premeditare, în sensul că atât pastorul cât şi fiul său au fost ucişi de unul sau mai mulţi criminali. A doua variantă ar fi că pastorul şi-a ucis fiul după care s-a sinucis. “În acest moment verificăm ambele variante. Nu ne putem permite deocamdată să renunţăm la una dintre aceste variante. Continuăm să aducem probe pentru a desluşi ce s-a întâmplat atunci”, a mai precizat prim-procurorul Miclea.

  Povestea tragediei

  În data de 6 august, pe un teren viran între localităţile Pomi şi Aciua nişte săteni au găsit într-o autoutilitară cadavrele unui bărbat de 39 de ani şi cel al fiului său, în vârstă de 9 ani, din Bistriţa. Ambii aveau urme de lovituri pe corp, iar criminalul se pare că a vrut să distrugă dovezile, dând foc maşinii, însă aceasta a ars doar în partea din faţă. Ulterior s-a descoperit că tatăl, Traian Blaga, era pastor penticostal şi venise cu fiul său, Timotei Blaga, să caute un loc de tabără în judeţul Satu Mare. După primele cercetări s-a luat în calcul că cei doi ar fi fost ucişi de către una sau mai multe persoane foarte probabil pentru bani. Ulterior a fost luată în discuţie şi varianta în care tatăl şi-ar fi ucis fiul, după care s-ar fi sinucis.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE