“Opriţi jaful la Transurban!”

coica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a lansat ieri(n.r. joi) în cadrul unei conferinţe de presă într-un atac fără precedent la adresa angajaţilor operatorului public de transport municipal Satu Mare – Transurban, pe care i-a acuzat de jaf la drumul mare. Şi asta după ce doi şoferi ai Transurban au fost prinşi în flagrant de jandarmi în timp ce sustrăgeau combustibil dintr-un autobuz al societăţii. Ce-i drept, adevăratul jaf, cel de amploare, se dă la achiziţionarea combustibilului la suprapreţ, respectiv la afacerile oneroase cu piese auto. Edilul şef sătmărean i-a avertizat public pe angajaţii Transurban să se oprească din jaf. În caz contrar, Primăria Satu Mare va propune scoaterea la licitaţie a serviciului de transport public local. Totodată, Dorel Coica a precizat că începând cu anul viitor vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun toţi pensionarii care au împlinit 70 de ani, care vor trebui să îşi ridice legitimaţiile de la Transurban. În această situaţie se află circa 2.000 de sătmăreni.

Şoferi prinşi în flagrant
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare a prins în flagrant în data de 4 decembrie, la ora 5.15, doi şoferi ai Transurban care furau combustibil din autobuzul cu numărul de înmatriculare SM 07 BUS. Folosindu-se de un sistem artizanal, aceştia au scos combustibilul din autobuz şi l-au depozitat în nişte canistre de plastic. Cei doi şoferi şi-au recunoscut fapta şi vor fi concediaţi. “Un şofer se afla în timpul serviciului iar celălalt era în timpul liber. Au tras autobuzul Transurban pe o stradă lăturalnică, au scos combustibilul din autobuz, folosindu-se de o pompă specială, şi l-au pus în nişte canistre de plastic pe care le-au pus în maşina şoferului aflat în timpul liber. S-a făcut o anchetă internă, cei doi şoferi şi-au recunoscut fapta, iar în cinci-şase zile nu vor mai lucra la Transurban”, a precizat primarul Dorel Coica.
Surse din cadrul Transurban ne-au precizat că adevăratul jaf nu se dă neapărat la rezervoarele autobuzelor, ci la achiziţionarea combustibilului, care se cumpără la suprapreţ. Conform aceloraşi surse, din cei 24.000 de litri de combustibil, vreo 2.000 de litri sunt sustraşi de către angajaţii Transurban. Un alt jaf se dă la achiziţionarea de piese de schimb. Mai mult, piese perfect funcţionale sunt schimbate şi înlocuite, iar mai apoi sunt valorificate pe sub mână de aceiaşi angajaţi.

“Atenţionez personalul Transurban!”
Pe cale de consecinţă, edilul şef sătmărean a declarat sec: “Atenţionez tot personalul Transurban să nu se mai dedea la astfel de fapte! Fac un apel la populaţie: Sesizaţi Poliţia prin apelul 112 în cazul în care constataţi că se fură combustibil din autobuze, pentru că motorina este subvenţionată de Consiliul Local şi Primăria Satu Mare, din banii dumneavoastră!” De asemenea, primarul Dorel Coica a precizat că Poliţia Locală, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare vor sta cu ochii pe angajaţii Trasurban.

“Nu mai daţi bani şoferilor!”
Edilul şef sătmărean a mai declarat că face un apel către sătmăreni să nu mai dea bani şoferilor de la Transurban. “Fac un apel către sătmăreni să nu mai dea bani la şoferii Transurban! În cazul în care li se cer bani, atunci îi rog să îşi noteze numărul de înmatriculare al autobuzului iar acel şofer va pleca!”, a tunat Dorel Coica. Acesta a recunoscut problema automatelor de bilete care sunt învechite şi se defectează foarte uşor, precizând că există o înţelegere cu o firmă care va monta zeci de automate de bilete, atât pentru plata parcărilor cât şi pentru achiziţionarea biletelor de călătorie Transurban.
În ceea ce priveşte actualele automate de bilete Transurban, acestea sunt mai mult defecte decât funcţionale. Lucru şi mai grav, există un număr de trei angajaţi care ar trebui să se ocupe de mentenanţa acestor automate. Având în vedere că anumite automate rămân defecte cu săptămânile, ne întrebăm cam cu ce se îndeletnicesc aceste persoane.

Supraveghere video pe autobuze
Primarul municipiului Satu Mare a precizat că toată flota de autobuze va fi monitorizată prin sistem video. În primă fază au fost montate camere de supraveghere în incinta a două autobuze, fapt care a atras nemulţumirea şoferilor. “Au fost montate două camere de supraveghere pe două autobuze. Şoferii s-au declarat revoltaţi de această decizie. Să nu fie, că nu au de ce. Vom monta camere în toate autobuzele. Vrem să ştim pe ce plătim 40 de miliarde de lei (lei vechi, n.red.) subvenţie din bani publici către Transurban. Angajaţii Transurban ne cer mărire de salarii şi tichete de masă, pe lângă faptul că iau bani de la sătmăreni şi mai şi fură combustibil”, a conchis Dorel Coica.
Edilul şef sătmărean a precizat că în cazul în care jaful nu se va opri va lua în considerare scoaterea la licitaţie a transportului public în municipiul Satu Mare. “Dacă nu respectă aceste cerinţe, atunci vom scoate la licitaţie cursele, apoi fiecare să-şi caute locuri de muncă la AJOFM”, a declarat Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

5 COMMENTS

  1. TOT RESPECTUL FATA DE PRIMARUL COICA DAR AR TREBUI SCHIMBATE SI INCOMPETENTELE DE CONTROLOARE CARENU-SI FAC DATORI ADICA SE I-AU DE OMUL CINSTIT CARE CHIAR NU A AVUT DE UNDE S-SI IA BILET DAR DE TIGANII CARE CIRCULA FARA BILET NU SE IAU PENTRU CA LE ESTE FRICA SAU IN MAREA MAJORITATE II CUNOSC PLUS DE ASTA UN VOCABULAR DE LA USA CORTULUI SE RIDICA DIN SCAUN DOAR DUPA CE SE DAU JOS DIN AUTOBUZ TIGANII FARA BILET AOI INCEP SA CONTROLEZE DACAC E REGULA SA FIE PENTRU TOTI

  2. Sloganul este valabil si in cazul drumului de ocolire,dat in functiune de catre primar si tovarasii sai,usl-isti.Rusinos este modul in care au incercat sa ascunda sub pres deficientele majore ale drumului.Ma intreb,oare unde au fost dirigintii de santier,persoanele insarcinate sa verifice stadiile de lucrari la acest obiectiv.Noroc cu UDMR-ul care a sesizat deficientele majore ale drumului.RUSINE D-LOR.

  3. asemena transurbanului,fura si APASERV.am fost furat cu suma de 119,99 RON.am depus plangere inpotriva acestui furt,in data de 10.10.2013 cu nr.de inregistrare 15255,la care cerere am anexat acte doveditoare,culmea tupeului de care dau dovada,nu s-a rezolve plangerea,dar nici raspuns n-am primit,desi au trecut 57 zile,dovedesc ca sfideaza si legea,nu numai pe cetatean,In 13.11.2013 inpotriva abuzuriloa facute de apaserv m-a adresez primariei cu plangere inregistrata nr.44169,la care plangere nici primaria n-a raspuns,rog pe domnul primar,s-a ia masuri inpotriva celor care poarta pe drumuri pe un pensionar de 78 ani va multumesc,la multi ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...