More  Spectacole folclorice și colinde în centrul Zalăului

  2
  În plin centrul municipiului Zalău, cei care doresc să achiziţioneze o serie de produse specifice sărbătorilor de iarnă o pot face în cadrul Târgului de Crăciun, organizat de o firmă locală și Primăria municipală. Pe platoul din faţa Instituției Prefectului Județului Sălaj au fost amplasate 15 căsuțe din lemn, cei interesați putând cumpăra jucării, produse de artizanat, miere de albine și alte produse apicole, turtă dulce, cozonac unguresc sau obiecte de îmbrăcăminte din blană.
  Conform celor afirmate de primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, începând cu data de 16 decembrie, pe scena care va fi amplasată în această zonă vor avea loc, zilnic, o serie de spectacole susţinute de elevii unor instituţii de învăţământ din Zalău, Ansamblul Folcloric ”Columna”, Fanfara Promenada, Corul Mezzoforte al Casei Municipale de Cultură, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Corurile reunite creştine şi Corul ”Bunavestire” de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”.
  3Totodată, pe platou va fi amenajat și un orășel al copiilor, cei mici putându-se bucura de o tură cu maşinuţele, trenuleţul sau caruselul, iar în fața Parcului Central a fost amenajată scena Nașterii Mântuitorului, precum și Sania Moșului și Albă ca Zăpada.
  În acest an, iluminatul festiv din centrul orașului a fost împrospătat cu instalații luminoase, perdele și ghirlande, fiind alocați 100.000 lei pentru achiziționarea unor instalații nou-nouțe. Nu în ultimul rând, tot pentru sărbătorile de iarnă, Primăria Zalău a achiziționat și două fântâni luminoase, una urmând să fie montată în faţa Parcului Central, iar cealaltă în faţa Cinematografului ”Scala”.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE