More  Sute de vizitatori la AJOFM de Ziua Porţilor Deschise

  ajofm

  Zi de sărbătoare ieri(n.r. marti) la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. La împlinirea a 15 ani de la prima întâlnire a Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sediul instituţiei, dar şi la alte patru puncte de lucru din judeţ, a fost organizată o zi a porţilor deschise, în cadrul căreia cei interesaţi au putut vizita clădirile şi urmări modul de muncă al funcţionarilor de aici. Sute de sătmăreni au trecut pragul AJOFM, majoritatea fiind elevi din clasele terminale de liceu.

  Primiţi de conducerea instituţiei
  Ziua Porţilor Deschise la AJOFM a debutat în jurul orei 10.00 când, la sediul instituţiei, s-au adunat şi membrii Consiliului Consultativ, din care fac parte reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, directori de instituţii subordonate Ministerului Muncii, reprezentanţi ai sindicatelor şi alţii.

  Primii care au trecut pragul instituţiei au fost un grup de elevi de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare. Conduşi de directorul general Marcel Maruşca şi directorul adjunct Simona Derşidan, elevii de clasa a XII-a au vizitat birourile în care se desfăşoară activitatea agenţiei şi au putut urmări modul de lucru de aici. Totodată, li s-a explicat ce trebuie să facă un cetăţean atunci când solicită ajutorul AJOFM.

  Apoi, în sala de şedinţe, elevii s-au întâlnit şi cu membrii Consiliului Consultativ. Directorul Marcel Maruşca a precizat că acţiunea de ieri a fost organizată la împlinirea a 15 ani de la prima întâlnire a Consiliului de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi le-a mai transmis elevilor că uşile instituţiei sunt tot timpul deschise, nu numai cu ocazia acestui eveniment. De asemenea, le-a mai urat elevilor mult succes pentru examenele de bacalaureat din vara viitoare. Directorul adjunct Simona Derşidan a mulţumit membrilor Consiliului Consultativ atât pentru sprijinul acordat instituţiei de-a lungul timpului cât şi pentru prezenţa lor la manifestarea de ieri.

  Prezent la acţiune, viceprimarul Radu Roca a felicitat AJOFM Satu Mare pentru activitatea desfăşurată şi pentru rezultatele obţinute, adăugând faptul că instituţia este liantul dintre cetăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi angajatori. “Activitatea AJOFM Satu Mare a dus la creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă şi mulţi cetăţeni şi-au aflat un loc de muncă în urma ajutorului acordat de această instituţie”, a mai spus Roca.

  Porţi deschise şi la punctele de lucru din judeţ
  Ziua Porţilor Deschise a fost organizată şi la punctele de lucru din judeţ, respectiv şi de la Carei, Negreşti, Tăşnad şi Turţ. Pe parcursul întregii zile au vizitat instituţia şi au urmărit activitatea desfăşurată aici sute de elevi, marea majoritate fiind din clasele terminale de liceu.

  Acţiunea “Ziua Porţilor Deschise” a avut ca scop consolidarea încrederii clienţilor în instituţie. De asemenea, acţiunea a fost organizată şi pentru a oferi posibilitatea tuturor beneficiarilor serviciile oferite de AJOFM Satu Mare, respectiv angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, reprezentanţi ai societăţii civile, elevi, studenţi, ONG-uri, să cunoască din interior modul în care agenţia îşi desfăşoară activitatea.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE