More  Alarmă în posturile de poliţie rurală

  - Advertisement -

  politia

  Din cauza situaţiei alarmante în care s-a ajuns, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare a decis ca, începând din acest an, posturile de poliţie de la sate să intre în ample procese de clarificare a situaţiei juridice a acestor imobile. Practic, doar un sfert din aceste imobile din mediul rural ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) au o situaţie juridică clară, realitate confirmată chiar de către inspectorul şef al IJP Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş.

  Posturi de Poliţie în paragină
  Pereţi scorojiţi şi nezugrăviţi de ani de zile, sobe cu o vechime de zeci de ani, acoperişuri prin care poţi afla cu uşurinţă când plouă, sunt doar câteva dintre “dotările” de care beneficiază clădirile în care funcţionează posturile de poliţie comunale. De ani de zile, poliţiştii din mediul rural încearcă să-i facă pe mai marii vremii să vadă lipsurile cu care se confruntă şi care, inevitabil, le afectează munca. Nici în ceea ce priveşte dotarea tehnică nu stau mult mai bine, dar aceasta se mai poate suplini prin efortul şi prin profesionalismul purtătorilor de uniformă. Cu starea jalnică a unor posturi de poliţie rurală sau cu nevoia de clarificare a situaţiei juridice a imobilelor nu se poate duce o luptă egală, pentru că în această situaţie nu se mai poate suplini nimic prin efortul oamenilor legii.

  Poliţiştii chiriaşi
  După cum se ştie, retrocedarea caselor foştilor proprietari a afectat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare. O serie din clădirile în care funcţionează sedii ale poliţiilor au fost revendicate de foştii proprietari. Cei mai afectaţi au fost, însă, poliţiştii din mediul rural, multe dintre clădirile Posturilor de Poliţie fiind deja câştigate de foştii proprietari. În anumite situaţii s-a ajuns la o înţelegere cu proprietarii, care au ales să vândă aceste imobile în favoarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cum a fost cazul posturilor de poliţie din Cămin şi Agriş, imobile în cazul cărora s-a reuşit întabularea lor. În alte situaţii s-au ajuns la anumite forme de compromis, dar care se pare că nu prea mai sunt de actualitate.

  CJ intervine prin ATOP
  Preşedintele Autorităţii Judeţene pentru Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, consilierul judeţean Iosif Pinter, a cerut o evidenţă a clădirilor în care funcţionează posturile comunale de poliţie, precum şi situaţia lor juridică. Iosif Pinter s-a oferit să întindă o mână de ajutor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. Concret, în lipsa fondurilor cu care se confruntă administraţiile locale, Consiliul Judeţean s-a angajat, prin ATOP, să rezolve aceste probleme cu locuinţele poliţiştilor rurali, catalogate extrem de grave de autorităţile judeţene. De altfel, potrivit celor declarate de inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş, din cele 59 de posturi comunale de poliţie doar în cazul a 11 posturi s-a reuşit clarificarea situaţiei juridice. “În acest ritm, vă spun cu toată răspunderea, se va rezolva această problemă în 2030”, a declarat comisarul şef Constantin Taloş.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0