More


  Aurelia Fedorca, cel mai gospodar primar din ţară

  - Advertisement -

  fedorca

  Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a primit distincţia de celei mai gospodar primar din ţară pentru anul 2013 în cadrul cele de-a XXI-a ediţii a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, desfăşurată în perioada 5-7 martie la Bucureşti. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei centrale, respectiv din cadrul ministerelor dezvoltării regionale, administraţiei publice şi a finanţelor publice.

  La reuniunea din Capitală au fost prezenţi peste 60 de primari din toate regiunile ţării. Aleşii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente, ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Primarii prezenţi au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. Acestea au fost lipsite în mod constant de măsuri financiare dedicate special dezvoltării proprii, comparativ cu mediul rural care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.

  Un moment important pe agenda reuniunii a fost reprezentat de decernarea premiilor la următoarele categorii – Primarul anului 2013, Cel mai bun Primar, Cel mai activ Primar, Cel mai gospodar Primar și Cel mai popular Primar. Un premiu post-mortem pentru întreaga activitate de edil a fost acordat lui Ion Petre, fost primar al orașului Panciu, județul Vrancea.

  Președintele Asociației Orașelor, Nicolae Matei, i-a acordat primarului oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, distincția de “Cel mai gospodar primar al anului 2013”.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img