Bilanț nefericit!Accidentele de circulație au curmat viața a patru persoane, în Sălaj

Potrivit datelor oficiale ale Serviciului Poliției Rutiere (SPR) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, de la începutul acestui an 4 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie produse pe drumurile care traversează județul. Ultimul accident, soldat din nefericire cu victime, a avut loc duminică, 16 martie, când o tânără de numai 26 de ani, din localitatea sălăjeană Popeni, a murit într-un accident produs de un bărbat care conducea fără a avea permis şi era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Eszter Simonfi, în vârstă de 26 de ani, a decedat în urma unui tragic accident de circulație care a avut loc duminică seara în localitatea Popeni. Accidentul a fost provocat de cumnatul Elizei, care s-a urcat băut la volan, deși nu poseda permis de conducere. Fără să țină cont de carosabilul umed, șoferul a intrat cu viteză într-o curbă și s-a izbit violent de parapetul metalic situat pe marginea drumului. Tânăra a decedat pe loc.

Potrivit IPJ Sălaj, „C.S. Adrian, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Popeni, conducea autoturismul proprietatea altei persoane pe DN 1H, în localitatea Popeni. Din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, carosabil umed, într-o curbă la stânga, marcată şi semnalizată corespunzător, a pierdut controlul direcţiei de mers şi părăsind partea carosabilă a lovit parapetul metalic din partea dreaptă, după care s-a răsturnat în albia unui pârâu. În urma impactului, S. Eszter, pasageră în auoturism, a decedat pe loc, iar un minor în vârstă de șapte ani, a suferit leziuni grave. Conducătorul auto nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”. Băiatul a fost transportat la Spitalul de Urgență din Zalău pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar acum este în afara oricărui pericol.

O altă victimă a accidentelor rutiere a fost un bărbat de 62 de ani din Cehu Silvaniei care, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din partea dreaptă a direcţiei de mers Cluj-Napoca – Zalău, pe raza localităţii Sutor, s-a dezechilibrat şi a căzut în faţa autoturismului condus de Gabriel S., în vârstă de 24 ani, din Zalău. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului, care a decedat două zile mai târziu la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Zalău.

Cel mai grav accident rutier din acest an a avut loc pe 23 ianuarie, când G. Isaia, de 59 de ani, din Chechiş, conducea autoturismul proprietate personală pe DJ 108A, între Jibou şi Someş-Odorhei. Pe o porţiune de drum în aliniament nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală (partea stângă) cu o autoutilitară condusă regulamentar din sens opus de G. Ioan, 40 ani, din Pria. În urma impactului, conducătorul auto G. Isaia, şi R. Gheorghe, 38 ani, din Baia-Mare, pasager pe bancheta din spate, au decedat pe loc, iar pasagerul de pe locul din dreapta faţă al autoturismului, S. Emil, 44 ani, din Zalău, a fost rănit grav.
Iulian Duma   

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts