Circa 250 de sătmăreni au participat la “Marşul pentru viaţă”mars

În fiecare an, înaintea marii sărbători a Bunei Vestiri se desfăşoară în 40 de oraşe din ţară, printre care şi municipiul Satu Mare, “Marşul pentru viaţă”, eveniment organizat de Asociaţia “ProVita pentru născuţi şi nenăscuţi”. La Satu Mare, “Marşul pentru viaţă” a fost organizat de Asociaţia ProVita împreună cu Asociaţia “ Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare. La această acţiune au participat sâmbătă în jur de 250 de sătmăreni, care au spus nu avortului şi i-au încurajat pe sătmăreni să adopte copii, întrucât au fost prezente două familii, una cu zece, respectiv una cu cinci copii, dintre care unul a fost adoptat.

Preotul Tiberiu Vălean compara clinicile private din ţară unde au loc mii de avorturi cu templele din antichitate ale idolilor, unde copiii erau aduşi ca jertfă. Scopul acţiunii a fost afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Marşul a început de pe platoul din faţa Muzeului de Istorie cu următorul traseu: Bulevardul I.C.Brătianu, Piaţa Libertăţii – Pasajul Corneliu Coposu, zona de trafic pietonal, până în faţa Băncii Transilvania.

Pe parcursul marşului, participanţii au purtat pancarte cu următoarele mesaje: “Marşul pentru viaţă. România plânge pruncii avortaţi. Să abolim pedeapsa cu moartea!”, “Şi tu, şi eu am fost fetuşi!”, “Viaţa începe de la concepţie”, “Mamă, îţi multumesc că exist”, “Noi suntem generaţia pentru viaţă”, “Avortul ucide copii. An de an 200.000”. Aceştia au împărţit pliante sătmărenilor prin care să stopeze avorturile şi să încurajeze adopţiile de copii.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts