More


  Direcția Silvică Sălaj a demarat „Luna plantării arborilor”

  - Advertisement -

  Puieții necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Sălaj

  Până pe data de 15 aprilie, Direcția Silvică Sălaj a demarat acțiunea „Luna plantării arborilor”, acțiune care are ca scop principal conștientizarea populației cu privire la importanța și rolul pădurii, atât sub aspect economic, cât și ecologic sau social.

  Astfel, la nivelul celor cinci ocoale silvice din județul Sălaj, s-a stabilit un program de regenerare a pădurilor, care cuprinde o suprafață de 76 de hectare (împăduriri se vor executa pe 25 de hectare, iar regenerări naturale pe 51 de hectare).

  În această campanie, pentru împădurirea suprafețelor incluse în programul de regenerare, se vor folosi peste 145.000 de puieți din speciile gorun, stejar, cer, stejar roșu, fag, salcâm, paltin, frasin.

  Direcția Silvică Sălaj (DSS) dispune de un excedent de aproximativ 155.000 de puieți forestieri din speciile molid, larice, gorun, stejar, cer și salcâm. Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor care vor fi executate depășește suma de 650.000 lei.

  Conform celor afirmate de Vasile Colcear, directorul Direcției Silvice Sălaj, în anul 2013 s-au efectuat 981 de acțiuni de control privind circulația materialelor lemnoase și tăierile ilegale de arbori. Aceste controale au fost efectuate de personalul silvic angajat al Direcției Silvice Sălaj, în colaborare cu instituții precum Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi Sălaj, Garda de Mediu Sălaj și Inspectoratul Silvic și de Vânătoare Sălaj. În urma controalelor efectuate s-au constatat și s-au întocmit 52 de infracțiuni silvice, 405 contravenții silvice pentru tăieri ilegale de arbori și pentru nerespectarea regulilor privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice, iar valoarea amenzilor a fost de peste 490.000 lei.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img