More


  Două comune din Sălaj și-au făcut stemă proprie

  - Advertisement -
   
  Comunele Hida și Românași, din județul Sălaj au propria stemă, iar alte cinci unități administrativ teritoriale (UAT) din Sălaj (respective orașul Șimleu Silvaniei, Măeriște, Poiana Blenchii, Sânmihaiu Almașului și Sălățig) au depus documentația pentru aprobarea stemei. 
   
  Stema unei comune trebuie să aibă forma scutului triunghiular, după cum s-a convenit la convenția națională privind stemele comunelor. În acest scut triunghiular trebuie să se regăsească tot ce este mai semnificativ (istorie, tradiție, cultură, bogății naturale, etc.) în comunitatea respectivă.
  Pentru a obține un însemn heraldic, o stemă, la nivel de UAT se întocmesc mai multe variante, din care una este propusă pentru comisia heraldică din cadrul Consiliului Județean Sălaj. De aici, proiectul este trimis la comisia zonală de la Cluj, apoi la Comisia Națională de Heraldică din cadrul Academiei Române, de la Academie la Ministerul Dezvoltării Regionale și abia apoi la Guvern. Din 7 proiecte sălăjene, doar două au primit avizul.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img