More  Douăzeci şi şase de mesteceni plantaţi la Casa “Ştefania” din Oar

  - Advertisement -

  oar

  Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi Direcţia Silvică Satu Mare, a iniţiat Campania de plantare de puieţi pentru primăvara anului 2014. Prima activitate s-a desfăşurat ieri în localitatea Oar, în curtea Casei de tip familial ”Ştefania”, unde s-au plantat 26 puieţi mesteceni şi au fost amenajaţi 16 butuci din lemn prin care s-a realizat o primă oază de verdeaţă şi linişte pentru copii. Acţiunea de plantare a fost deschisă de directorul executiv APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, care a prezentat scopul acţiunii de plantare şi importanţa evenimentului ecologic ”Luna Pădurii”.

  Înainte de a trece efectiv la acţiunea de plantare la care au participat alături de reprezentanţii APM Satu Mare, ai Primăriei Vetiş, ai Consiliului Judeţean Satu Mare şi cei 11 copii şi cadrele de la Casa de tip familial ”Ştefania”, reprezentantul Direcţiei Silvice i-a informat pe copii cum se poate realiza o plantare de calitate şi durabilă, precum şi modalitatea de îngrijire a copacilor şi a spaţiilor verzi.

  Copiii centrului familial au fost entuziasmaţi de acţiune, fiecare dorind să planteze cât mai mulţi copăcei pe care ulterior să-i îngrijească. În cea de a doua parte a acţiunii, s-a amenajat cu cei 16 butuci din lemn o mică sală în aer liber unde copiii vor putea desfăşura acţiuni instructiv- educative în mediu natural şi vor cunoaşte beneficiile unui mediu curat. Pentru efortul depus, fiecare copil a primit fructe din partea organizatorilor.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0