Elevi sălăjeni premiați la concursuri de matematică și informatică 
În perioada 21-23 martie, la Oradea a avut loc Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, la care au concurat elevi din județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj.
Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Sălaj, Sălajul a fost reprezentat de 29 de elevi (20 elevi pentru secţiunea matematică şi 9 elevi pentru secţiunea informatică), 10 profesori evaluatori pentru secțiunea matematică, 2 profesori pentru secţiunea informatică, 2 inspectori şcolari şi un profesor însoţitor.
În urma competiţiei, elevii sălăjeni s-au întors cu rezultate apreciabile, la secţiunea matematică reușind să obțină 4 menţiuni speciale, acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice – Filiala Bihor, elevilor Pop Alex, clasa a V-a – de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, pregătit de prof. Prodan Simion; Totos Gyorgy, clasa a IX-a (prof. Turdean Katalin), Moldovan Ana-Maria, clasa a X-a (prof. Lucaciu Simona), Nagy Istvan, clasa a XI-a (prof. Zay Eva), toți trei de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.
Un premiu II a obţinut și Buboi Andrei, clasa a XII-a (prof. Lucaciu Simona), de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.
La secțiunea informatică, Chirilă Adrian, clasa a XII-a (prof. Ionescu Ioana și Mureșan Alexandru), de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, a obținut premiul III, iar Cozma Tudor Andrei, clasa a IX-a (prof. Morar Florin), de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, a obținut mențiune.
Invitată de organizatori să participe, în afara lotului județean, la secțiunea Matematică, eleva Sîrca Narcisa Teodora, clasa a X-a, la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, pregătită de prof. Haiduc Sorina, a obținut și ea o mențiune specială.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts