More

    Începe prohibiţia la pescuit

    pescar

    Poliţiştii atrag atenţia sătmărenilor că, potrivit Ordinului nr. 83 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ-sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv.

    Prin excepţie se interzice pescuitul comercial, recreativ-sportiv şi familial pentru ştiucă, în perioada 11 februarie – 25 martie inclusiv, precum şi la păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, în perioada 11 februarie – 30 aprilie şi în perioada 15 septembrie – 31 decembrie. Totodată, este interzisă capturarea lipitorilor medicinale pe o durată de 62 de zile, în perioada 1 iulie-31 august, inclusiv. La peşti precum pietrarul, ghiborţul de râu, cernuşca, şalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul, lostriţa, mihalţul, caracuda, coregonul, păstrăvul de mare, lipanul precum şi la alte vieţuitoare acvatice incluse în anexele nr. 4A şi 4B la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate pescuitul este interzis pe tot timpul anului. Şi la sturioni este interzis pescuitul tot timpul anului cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor în stare vie pentru programele de populare de susţinere a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni.

    Nerespectarea prevederilor legale amintite este pedepsită cu sancţiuni contravenţionale sau penale, după caz. Pentru prevenirea încălcării aspectelor precizate anterior, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare vor fi demarate acţiuni pe această linie în perioadele menţionate pe raza judeţului.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE