Întâmplări din puşcărieO tristeţe sfâşietoare pune stăpânire pe Calea Lactee. Veştile proaste dau năvală dinspre Rahova şi Poarta Albă, două puncte galactice în care marii oameni-de-fotbal ai României îşi ispăşesc pedepsele. La Poarta Albă, Gigi Becali e tot mai bolnăvior. Îl doare când lombara, când cervicala, şi – cutremurător! – e sfâşiat de dorul de casă. Şi tot acolo, fraţii Ioan şi Victor Becali au revelaţia colesterolului rău, iar Cristian Borcea descoperă ravagiile şaormei-cu-de-toate.

Despre don Giovanni, căpetenia interlopă a clanului Becali, aflăm că e nemulţumit de mâncarea din puşcărie. Aruncă farfuriile pe jos şi-i face “sclavi” pe angajaţii penitenciarului . “Mai bine mor decât să mănânc lăturile voastre!”, ţipă cel autointitulat mafiot, aşa cum altădată urla prin studiourile TV: “Bă, săracule care eşti!”
Don Giovanni mănâncă doar pachetul de acasă, pe care şi-l drămuieşte cu grijă. Citez dintr-o ştire de presă: “Giovanni Becali primeşte pachetul de două ori pe săptămână, de la familie: un coş bio cu mezeluri, caş, unt, mâncare gătită în casă, dulciuri şi vin roşu de ţară”.

În plus, fraţii Giovanni şi Victor profită de prezenţa în “academia” de la Poarta Albă a vărului Gigi, care primeşte de acasă bucate alese. Acest privilegiu va dispărea însă în curând, odată cu mutarea fraţilor Becali la Jilava, după carantina de o lună la Poarta Albă.

Veşti interesante ne parvin şi de la Rahova. Mai întâi a fost ştirea că Mihai Stoica a vrut să-l bată pe George Copos, dar managerul stelist a dezminţit totul, spunând că se înţelege de minune cu fostul patron rapidist, care-i este coleg de celulă.
|
Şi imediat, bomba detonată de fostul şef al Ligii, Dumitru Dragomir! Potrivit acestuia, Mihai Stoica a fost bătut de doi deţinuţi, fani ai lui Dinamo. În timp ce efectua plimbarea zilnică prin curtea închisorii, irascibil, “Memegerul” a intrat într-un conflict verbal cu cei doi. “Cearta a degenerat și s-a terminat cu o pereche de palme aplicată lui Stoica. Scandalagiii au fost despărțiți de gardieni, dar era prea târziu pentru fostul oficial stelist, căruia i se aplicase deja prima corecție fizică din regimul de detenție” – sună ştirea difuzată de presa sportivă.

Vai, vai, vai… Cu puţin timp în urmă îşi trăise gloria o altă ştire, prin care eram asiguraţi că deţinutul Mihai Stoica beneficiază de protecţie din partea a două grupări interlope: clanul “Sportivilor” şi clanul “Caranilor”, puternic reprezentate atât în galeria Stelei, cât şi în Penitenciarul Rahova. “Nimeni nu are voie să se atingă de Meme!”, ar fi sunat ordinul dat de interlopi.

Şi totuşi, fostul manager stelist a fost „şifonat”. Îngrozitor: în ţara asta nu mai poţi avea încredere nici în cuvântul mafioţilor!

Grigore Cartianu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts