Jandarmii sălăjeni au efectuat peste 300 de misiuni numai în februarieValoarea amenzilor se ridică la peste 15.000 lei

Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, jandarmii sălăjeni au executat, numai în luna februarie, un număr de 330 de misiuni. Dintre acestea 227 au fost de menţinere şi de asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor sportive, cultural-artistice, desfăşurate atât în municipiul Zalău cât şi la nivelul întregului judeţ.

Pe lângă acestea au mai fost 56 de acţiuni de intervenţie pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi 26 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. Toate aceste misiuni au avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Totodată, în luna februarie, jandarmii sălăjeni au intervenit pentru soluţionarea a 21 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului 0260669722. În urma misiunilor executate au fost constatate 16 infracţiuni, dintre care 6 infracţiuni independente, iar alte 10 în cadrul acţiunilor organizate cu efective ale poliţiei.

De asemenea, pe linia constatării faptelor de natură contravenţională au fost aplicate 47 avertismente scrise şi 77 de amenzi în valoare de 15.410 lei. Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au vizat în mod deosebit fapte cum ar fi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare de natură să tulbure ordinea şi linştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea efectivã la scandal în locuri sau localuri publice, precum şi pentru apelarea, în mod repetat la mila publicului de cãtre persoane apte de muncã sau refuzul de a se legitima la solicitarea organelor de ordine.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts