Vicepreşedintele naţional al Partidului Conservator şi candidat pentru un mandat de europarlamentar, Maria Grapini, s-a aflat ieri în vizită de lucru la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PC. Concluziile discuţiilor cu liderii PC au fost făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă, la care a asistat întreaga conducere a PC Satu Mare, în frunte cu preşedintele Cristian Smadu. Maria Grapini a declarat că este mulţumită de situaţia din cadrul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PC şi că speră să vadă filiala sătmăreană a Partidului Conservator între primele zece filiale din România, manifestându-şi încrederea în preşedintele Cristian Smadu. “Sper ca în Satu Mare să avem continuitate la lider. Mă bucur că preşedintele Cristian Smadu a reuşit să păstreze un echilibru în filiala judeţeană”, a declarat Maria Grapini.
Cât despre ultimele disensiuni din cadrul partidului, care au culminat cu demisia preşedintelui executiv al PC Satu Mare, Radu Paşca, preşedintele Cristian Smadu s-a declarat surprins de gestul colegului său. “M-a surprins că a ieşit în presă cu acel articol. Radu Paşca a decis să plece din partid, a ales să-şi dea demisia. Chiar dacă nu vom mai colabora politic, în ceea ce mă priveşte voi rămâne amic cu Radu Paşca. Această problemă nu merită atâta atenţie”, a declarat preşedintele PC Satu Mare, Cristian Smadu.
Fostul ministru delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat ieri că funcţia pe care a ocupat-o a fost o experienţă dură pentru ea, prezentând un raport al realizărilor pe care l-a făcut public şi la finalul anului trecut. “A fost o experienţă dură pentru mine, am avut foarte multe ambiţii, câteva am reuşit să le pun în practică, nu toate. Sunt conştientă că viteza de lucru în administraţiile publice, în orice ţară, nu este aceeaşi cu cea din mediul privat, însă nu regret această experienţă şi sper să-mi folosească mai departe în programul şi proiectul pe care-l am, să prezint România la Parlamentul European”, a spus Grapini. De la Satu Mare, fostul ministru Maria Grapini s-a deplasat în oraşul Tăşnad, acolo unde, la invitaţia conducerii Primăriei a vizitat staţiunea termală, după care s-a întâlnit cu proprietarii de hoteluri, moteluri şi pensiuni din zonă. S-a discutat despre modalitatea în care Tăşnadul poate deveni staţiune de interes naţional, oportunităţile de finanţare pentru structurile de cazare şi alimentaţie publică, respectiv despre problema redevenţei care trebuie plătită de către administratorii ştrandurilor termale din Nord-Vestul României pentru societatea care a concesionat puţurile de apă termală.
Ciprian Bâtea