Peste 50 de vinuri nobile, în competiţie la Turulungturulung

Ediţia din acest an a concursului zonal de vinuri nobile de la Turulung a avut loc sâmbătă. Nu mai puţin de 59 de probe de vin au fost înscrise la cea de-a treisprezecea ediţie a concursului de vinuri de la Turulung. La competiţie au fost prezenţi deputatul Kereskenyi Gabor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

“Era nefiresc ca la Turulung să nu existe un concurs de vinuri şi mă bucur că domnul primar, alături de producătorii de vin din Turulung, au avut această iniţiativă. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, vă încredinţez că una dintre preocupările noastre este identificarea soluţiilor pentru valorificarea mai favorabilă a produselor muncii dumneavoastră, pentru deschiderea pieţelor naţionale şi chiar internaţionale de profil către strugurii şi vinurile sătmărene. Mi-aş dori ca toate zonele viticole din judeţ să fie prezente pe piaţă. Avem mult de recuperat, avem mult de muncit pentru ca vinul din judeţul Satu Mare să intre cu adevărat pe piaţă. Din nefericire, nu există în conştiinţa publicului larg noţiunea de zona viticolă Satu Mare. Degeaba construim un drum al vinului, fără dumnevoastră va fi un drum înfundat. Înţelegerea avantajelor ce pot decurge din acţiunea comună a membrilor unei asociaţii de profil, precum şi din promovarea vinurilor de Satu Mare prin intermediul asociaţiei ar putea constitui liantul realizării unităţii de care avem cu toţii nevoie”, a declarat Adrian Ştef.

Atât numărul probelor înscrise, cât şi cel al participanţilor, constituie o maturizare a viticulturii practicate de podgorenii locali. Seria concursurilor locale de vinuri nobile va continua în data de 14 martie, la Căminul Cultural din comuna Pir.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts