More


  Primăvara Social Democrată şi Manifestul European al OFSD

  - Advertisement -

  poza-ofsd-2

  Un grup de 30 de femei social-democrate din Satu Mare au participat sâmbătă, 8 martie 2014, de Ziua Internaţională a Femeii, la Reuniunea Femeilor Social Democrate – “Primăvara social democrată”, care s-a desfăşurat la Sala Palatului din Bucureşti. Câteva dintre doamne au purtat straie populare oşeneşti pentru a pune în valoare Ţara Oaşului şi judeţul Satu Mare. Sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti s-a desfăşurat Reuniunea Femeilor Social-Democrate din întreaga ţară. “Primăvara Social Democrată” a fost un eveniment în cadrul căruia a fost lansat şi Manifestul European al Femeilor Social-Democrate din România, fiind prezentate şi candidatele PSD pentru Parlamentul European. Este vorba de europarlamentarele Corina Creţu, Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă, senatorul Ecaterina Andronescu şi Maria Grapini.

  Manifestul Femeilor Social-Democrate din România este structurat în zece puncte şi prevede un tratament echitabil pe piaţa muncii prin politici de stimulare a angajării femeilor şi eliminarea discriminării pe piaţa muncii. Alte prevederi ale manifestului includ un acces mai bun la educaţie în special în zonele sărace şi rurale, combaterea violenţei domestice, protecţie anti-discriminare prin creşterea finanţării domeniilor feminizate, reducerea segregării ocupaţionale şi combaterea degradării imaginii femeii în spaţiul public.

  De asemenea, manifestul prevede sprijin pentru femeia vârstnică – pensii decente care să o protejeze de sărăcie, sprijin pentru femeile din agricultură şi mediul rural, sprijin pentru familie şi sănătatea copiilor, protecţie faţă de discriminarea pe bază de naţionalitate, sprijin pentru independenţa economică a femeii şi acces la conducere şi roluri de răspundere în economie şi în politică. Peste 4.000 de femei social-democrate din toată ţara au făcut cunoştinţă cu candidatele PSD pentru alegerile europarlamentare din mai.

  La reuniune au fost prezenţi Victor Ponta, preşedintele PSD şi premierul României, membri din conducerea partidului, parlamentari şi europarlamentari ai PSD, miniştri şi secretari de stat. Acţiunea a fost deschisă şi prezentată de Rovana Plumb, preşedintele OFSD. În continuare, premierul Victor Ponta le-a urat social-democratelor un călduros La mulţi ani exprimându-şi speranţa că în viitor viaţa femeilor în România va fi mai bună. “Astăzi, de 8 Martie, vreau să vă urez ‘La mulţi ani!’ şi să aveţi parte de linişte! Pe 8 Martie 2015 ne vom vedea împreună într-o ţară mai armonioasă, mai liniştită. Dacă o femeie se simte protejată în casa şi în ţara în care trăieşte, atunci fiecare bărbat, tânăr, bătrân va avea o viaţă mai bună. Eu pot să vorbesc despre aceste lucruri pentru că Dumnezeu şi familia mea mi-au dăruit aceste valori”, a spus premierul României.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img