Consilierii judeţeni au avut ieri una dintre cele mai operative şedinţe din acest mandat, care a durat circa 15 minute. Ordinea de zi iniţială a avut 14 puncte plus diversele, la cererea preşedintelui Adrian Ştef fiind retras proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de administrare, a regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Satu Mare. La şedinţa ordinară de ieri au participat 30 din cei 33 de consilieri judeţeni.
Centru pentru victimele abuzului
Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate rectificarea în plus a bugetului general consolidat al judeţului cu suma de 3,163 milioane lei, respectiv modificarea statului de funcţii la Şcoala de Arte şi a statului de funcţii la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. De asemenea, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea şi modernizarea Centrului şcolar pentru educaţie incluzivă de pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, fosta Şcoală generală nr.13. Potrivit documentaţiei, lucrările vor costa 480.000 de euro, iar investiţia va fi eşalonată pe doi ani. Consilierii au mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea unui corp de clădire în incinta şcolii din Căuaş în vederea dezvoltării de servicii sociale integrate pentru copii aflaţi în situaţii de risc. Valoarea totală a investiţiei este de 194.000 euro. Un alt imobil al şcolii din Căuaş a fost pus la dispoziţie pentru desfăşurarea activităţilor proiectului “REACT- Dezvoltarea serviciilor sociale integrate pentru victimele abuzului”. Valoarea acestui proiect, ce va fi depus spre finanţare în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, este de 1,9 milioane lei. Proiectul va fi implementat de DGASPC Satu Mare, în parteneriat cu Crucea Roşie.
Proiect pentru incluziunea socială a tinerilor
Un alt imobil, situat pe strada Gabriel Georgescu din municipiul Satu Mare, a fost pus la dispoziţia DGASPC pentru desfăşurarea activităţilor proiectului “PROSOCIAS- Măsuri integrate de incluziune socială pentru tineri în situaţii de risc din judeţul Satu Mare”. Proiectul, care va fi finanţat tot în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, are valoarea de 1,375 milioane lei. Grupul ţintă principal al proiectului este format din 400 de tineri, cu vârsta între 16-29 de ani, care trăiesc în instituţiile de protecţie a copilului, tineri care suferă ca urmare a destrămării familiei, care au devenit sau vor deveni părinţi, care au un nivel mediu sau redus de studii, fiind în căutarea unui loc de muncă. Tot în cadrul proiectului vor fi instruiţi 150 de angajaţi din sistemul de protecţie a copilului care lucrează cu tineri aflaţi în situaţii de risc.
Szasz Lorand