More


  Rechizite școlare pentru aproape 9.000 de elevi sălăjeni

  - Advertisement -

  Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IȘJ) Sălaj, va primi, pentru anul școlar 2014-2015, suma de 207.330 lei pentru rechizite școlare, numărul beneficiarilor fiind estimat la circa 8.850 persoane. Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în valoare de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial. 
   
  Pachetele conţin materiale comune ciclului primar şi cel gimnazial, dar şi rechizite diferenţiate în funcţie de clasă. De exemplu, toţi beneficiarii primesc caiete, ascuţitoare, radieră, creion şi pix, la care se adaugă acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou, beţişoare sau ghiozdan pentru elevii de clasa I şi şablon Harta României, vocabular pentru clasele II-IV, trusă de geometrie-clasele V-VIII.
  De acest ajutor pot beneficia elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, ce frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Astfel, părinţii cu posibilităţi materiale modeste trebuie să întocmească dosarele cu documentele cerute de lege, pe care trebuie să le depună la secretariatele unităţilor de învăţământ.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img