Reprezentanții GAL-urilor din Satu Mare, prezenți la Conferința Regională FNGALgal

Reprezentanții GAL-urilor din județul Satu Mare au participat la Conferința Regională a Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală din România (FNGAL), desfășurată la Timișoara în perioada 13-15 martie. Conferința Regională ”Accelerarea implementării Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL” a avut ca scop prezentarea propunerilor de măsuri în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Prima întâlnire regională a FNGAL, dedicată regiunilor de Vest și Nord-Vest, s-a suprapus cu conferința regională de consultare publică a noului PNDR, convocată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la Timișoara. La această conferință a participat ministrul agriculturii Daniel Constantin, secretarul de stat MADR George Turtoi, directorul general APDRP David Eugen Popescu, precum și europarlamentarul Daciana Sârbu.

În cadrul Conferinței MADR au avut loc mai multe forumuri de discuții cu fermierii, primarii și reprezentanții GAL-urilor prezenți în Aula Magna a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Specialiștii PNDR au răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți în aulă, fiind nevoiți să explice birocrația excesivă din program.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts