More


  Şedinţă cu scântei la Negreşti Oaş

  - Advertisement -

  negresti

  Şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local Negreşti Oaş a debutat cu scântei, mărul discordiei dintre consilieri fiind primele două puncte de pe ordinea de zi care vizau încetarea mandatului consilierului PP-DD, Gianny Berinde, odată cu retragerea sprijinului politic din partea partidului, şi numirea în locul său a Irinei Prodan, propusă de acelaşi partid. Consilierii PDL au propus chiar amânarea primului punct de pe ordinea de zi, iar la punctul al doilea consilierii PNL au avut de obiectat şi s-au abţinut de la vot. În cele din urmă, ambele puncte au trecut de votul consilierilor locali, astfel că începând de ieri Consiliul Local Negreşti Oaş are un nou membru. Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost aprobată şi bonificaţia de 10% pentru persoanele juridice care îşi vor achita taxele şi impozitele locale până la sfârşitul lunii martie.

  Abţinerea consilierilor PNL
  Încă de la începutul şedinţei, consilierii PDL Cristian Jurje şi Ioan Sarca, alături de Gianny Berinde, au propus amânarea pentru o şedinţă viitoare a primului punct de pe ordinea de zi ce viza încetarea mandatului de consilier al lui Gianny Berinde, invocând faptul că a fost depusă o contestaţie la decizia Judecătoriei Negreşti Oaş cu privire la acest aspect. După o serie de discuţii, s-a trecut la votarea ordinii de zi cu propunerea făcută de cei doi consilieri, care a fost respinsă, astfel că s-a trecut la discutarea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi iniţială. Astfel, primul punct a trecut de votul consilierilor negreşteni, chiar dacă cei din PDL au votat împotrivă.

  La al doilea punct de pe ordinea de zi, care viza validarea mandatului de consilier din partea PP-DD a Irinei Prodan, consilierul PNL Mihai Miclăuş a obiectat afirmând că ar trebui să se aştepte până ce instanţa va da un verdict la contestaţia depusă de Gianny Berinde. În cele din urmă s-a trecut la vot. La fel ca la primul punct, consilierii PDL au votat împotrivă, în timp ce consilierii PNL Mihai Miclăuş şi Eugen Ardelean s-au abţinut. Chiar şi în aceste condiţii hotărârea a fost votată, astfel că noul consilier, Irina Prodan, a depus jurământul. Primarul Aurelia Fedorca i-a urat Irinei Prodan bun venit în rândurile consilierilor negreşteni.

  Bonificaţie de 10% şi pentru persoanele juridice
  În continuare, şedinţa a intrat pe făgaşul ei normal, proiectele de hotărâre fiind votate aproape fără obiecţii. Astfel, s-a aprobat participarea oraşului Negreşti Oaş în calitate de asociat şi membru fondator la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Satu Mare, demolarea a două chioşcuri pentru a se putea continua lucrările de modernizare a unui spaţiu central din  oraş, achiziţionarea în leasing a unui autoturism nou pentru Primăria Negreşti, precum şi încheierea unui contract de asistenţă şi reprezentare juridică.

  Totodată, consilierii locali au aprobat şi proiectul de hotărâre cu privire la acordarea unei bonificaţii de 10% şi pentru persoanele fizice care îşi achită taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie. Primarul Aurelia Fedorca a precizat că persoanele juridice vor fi anunţate prin toate modalităţile posibile despre această bonificaţie tocmai ca acestea să-şi poată achita aceste impozite.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img