More


  Şeful AJOFM Carei, reclamat la Prefectură

  - Advertisement -

  prefect

  Şeful punctului de lucru Carei al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Vasile Raţiu, a fost reclamat de mai mulţi reprezentanţi ai primăriilor din zona municipiului Carei. Aceştia s-au plâns prefectului Eugeniu Avram că Vasile Raţiu are un comportament neadecvat, imputându-i-se faptul că vorbeşte urât cu oamenii şi că îi pune pe drumuri pentru tot felul de acte. Şeful AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, a declarat că i-a atras atenţia lui Vasile Raţiu în mod repetat, dar că acesta nu dă semne că ar intenţiona să îşi schimbe atitudinea. Prefectul Avram le-a promis reprezentanţilor administraţiilor locale că va rezolva situaţia, considerând-o drept inacceptabilă.

  Vasile Raţiu, în vizorul Prefecturii
  Şeful punctului de lucru Carei al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Vasile Raţiu, a intrat în vizorul Instituţiei Prefectului după ce mai mulţi angajaţi ai unor primării l-au acuzat de comportament inadecvat. “La Carei este o situaţie specială, pentru că la alte puncte de lucru nu s-au înregistrat asemenea situaţii. De multe ori am stat cu domnul Raţiu de vorbă după ce am fost sesizat că vorbeşte urât cu oamenii. Am luat măsurile necesare, dar probabil că trebuie să mă duc din două în două zile acolo pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema”, a declarat şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Marcel Maruşca. În schimb, prefectul Eugeniu Avram a fost mult mai tranşant. “Vă asigur şi eu că nu o să se mai întâmple aşa ceva la Carei. Poate ar trebui să meargă dânsul să cerşească un loc de muncă, dacă aşa se comportă”, a declarat prefectul Avram.

  Secretarii primăriilor, muştruluiţi
  Nu au scăpat de admonestare nici unii secretari ai primăriilor din judeţ, fiind acuzaţi de lipsă de implicare şi de incompetenţă. Primul care a pus tunurile pe funcţionarii publici a fost şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, care i-a acuzat pe unii secretari ai administraţiilor publice locale de lipsă de interes, transmiţând situaţii incomplete sau greşite către Instituţia Prefectului, în special în ceea ce priveşte eterna problemă a fondului funciar. “Sunt foarte multe sesizări şi reclamaţii privind închirierea păşunilor. Vă cer să fiţi foarte atenţi, să nu cumva să avem surprize neplăcute”, a precizat Cosmin Dorle. Aceeaşi problemă a fost ridicată şi de către inginerul şef al Oficiului Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Liviu Crespai. “Majoritatea funcţionarilor din primăriile din judeţ sunt oameni care merită tot respectul, dar sunt unii care nu îşi merită statutul. Nu avem voie să ne sustragem de la sarcinile care ne revin”, a acuzat şi prefectul Eugeniu Avram. De atitudinea acestora s-a mai plâns şi directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială, Mihai Apan, care a arătat că din cauza unor primării care nu transmit anumite situaţii există riscul ca pe viitor să se piardă sume importante necesare implementării unor proiecte cu caracter social.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img