More  Vânzări duble la peşte de Buna Vestire

  - Advertisement -

  peste

  De Buna Vestire, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, credincioşii care ţin post au dezlegare la peşte şi vin. Profitând de acest lucru, sătmărenii au umplut magazinele şi raioanele specializate în peşte. Potrivit comercianţilor, volumul vânzărilor de peşte şi preparate din peşte a fost dublu faţă de o zi obişnuită. Peştele viu a fost preferatul sătmărenilor, însă au fost vândute cantităţi însemnate de peşte congelat sau eviscerat.

  Somnul şi crapul viu, preferaţi de sătmăreni
  Magazinul de peşte din Piaţa Mică era ieri, în jurul orelor amiezii, plin de clienţi care doreau să cumpere peşte. “De Buna Vestire este dezlegare la peşte. Eu ţin tot Postul Paştelui, însă azi voi profita de acest lucru şi voi găti peşte pentru toată familia. O să cumpăr crap viu pentru că este peştele care ne place tuturor”, ne-a spus o sătmăreancă aflată ieri în acest magazin. Alţi clienţi ne-au declarat că preferă peştele eviscerat pentru că nu mai este atât de lucru cu el, în timp ce alţii îl preferă pe cel congelat, mai ales iubitorii de peşte marin.

  Patronul magazinului, Balogh Zoltan, ne-a declarat că, faţă de o zi obişnuită, vânzările la peşte şi produse de peşte practic s-au dublat. “Nu m-am pregătit special pentru această zi, însă vânzările au fost peste aşteptări. Am comandat peşte din nou pentru că în scurt timp voi rămâne fără marfă. Pot spune că, făcând o comparaţie cu zilele obişnuite, azi vânzările la peşte au fost duble”, ne-a spus patronul magazinului. Acesta a mai adăugat că cel mai bine a trecut peştele viu, în special somul şi crapul.
  Lume multă şi la raioanele specializate în peşte din marile magazine sătmărene. Şi angajaţii acestora ne-au declarat că vânzările sunt cel puţin duble faţă de o zi obişnuită.

  Preţuri pentru toate buzunarele
  În ceea ce priveşte preţurile, sătmărenii consideră că acestea sunt acceptabile. Astfel, amurul, crapul şi somnul viu aveau preţul de 16,4 lei/kg, în timp ce fitofagul era la 10 lei/kg. De asemenea, crapul eviscerat şi somul eviscerat aveau preţul de 21,5 lei/kg, carasul eviscerat se vindea la 16 lei/kg, iar fitofagul eviscerat la 13,5 lei/kg. Totodată, trunchiul de crap costa 26,5 lei/kg. În ceea ce priveşte peştele congelat, cele mai solicitate erau file-ul de merlucius, la 11,5 lei/bucata de 900 de grame, file-ul de macrou şi pangasius, la 10,5 lei bucata, sau trunchiul de merlucius, la 20,2 lei/kg.

  Credincioşii care s-au bucurat de dezlegarea la peşte, după zile întregi de post, au plecat către case cu sacoşele pline de peşte. Postul Paştelui este cel mai greu de peste an. În cele 48 de zile de post, credincioşii au doar două dezlegări la peşte. După cea de ieri, următoarea va fi de Florii.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts