Volei masculin – Play – off / Volei Municipal Zalău ”a măturat” Știința Explorări Baia MareVolei Municipal Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 0 (25 – 21, 25 – 16, 25 – 20)

3

După ce a început extrem de prost meciurile din play-off pentru desemnarea campioanei în Divizia A1 de volei masculin, pierzând cu 1 – 3 pe teren propriu în faţa băimărenilor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, băieții pregătiți de Aurel Vlaicu și Bogdan Nicolae au schimbat atitudinea în următoarele două jocuri și, atât miercuri la Baia Mare, cât şi duminică seara, în fața propriilor suporteri, la Zalău, ACS Volei Municipal Zalău a demonstrat că are valoare și merită un loc pe podiumul clasamentului.

După ce s-a impus cu 3 – 0 în deplasarea de la Baia Mare, miercuri, zălăuanii au reușit același rezultat și în meciul decisiv de duminică seara, motiv pentru care au obţinut calificarea în semifinalele campionatului.

Primul set a fost destul de disputat, Volei Municipal Zalău reuşind să se desprindă şi să se impună la 21. Setul doi a fost fără istoric, fiind controlat clar de formaţia de la poalele Meseşului, care s-a impus la 16, după ce a avut 8 – 3 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice. Setul al treilea s-a dovedit a fi și ultimul, deși băimărenii au avut o zvâcnire, de la 8 – 3 la prima întrerupere tehnică, s-au apropiat la un singur punct, 8 – 7.
Observând momentul critic prin care trece echipa, antrenorul zălăuanilor Aurel Vlaicu a solicitat time-out și „i-a trezit” pe băieți. De la 18 – 13, pentru Volei Municipal Zalău, Știința Explorări a avut un alt moment bun și s-a apropiat la 22 – 20. A fost un simplu „foc de paie”, deoarece zălăuanii s-au mobilizat și au punctat de trei ori consecutiv, scor final 25 – 20.

De menționat faptul că în urma acestei victorii Volei Municipal Zalău a obţinut calificarea în semifinalele campionatului, iar victoria și calificarea a fost dedicată antrenorului principal al echipei, Aurel Vlaicu, el împlinind chiar duminică frumoasa vârstă de 45 de ani.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts