More


  Zeci de taximetrişti au rămas pe drumuri

  - Advertisement -

  taxi

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi directorul general al Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup, au anunţat ieri (n.r. vineri), în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost demarate o serie de acţiuni masive de control în rândul taximetriştilor sătmăreni. Din cei 492 de taximetrişti verificaţi un număr de 86 de şoferi au rămas fără autorizaţie. Este vorba despre acea categorie de taximetrişti numiţi “pelicani” de către directorul general Ioan Precup. De asemenea, s-au aplicat nu mai puţin de 52 de amenzi, în valoare totală de 77.000 de lei. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare. Directorul Poliţiei Locale a mai precizat că sătmărenilor le este pus la dispoziţie un număr scurt pentru a apela instituţia sătmăreană. Este vorba despre numărul 0361.919, apelabil 24 din 24 de ore.

  Acţiunile de verificare au fost extinse şi în rândul comercianţilor din Satu Mare, fiind verificate în această lună un număr de 579 de unităţi comerciale, din care doar 258 de agenţi au avut actele în regulă. În rest, 101 agenţi comerciali au primit avertismente, 116 au fost invitaţi la sediul Poliţiei Locale pentru clarificări, în timp ce 116 se află în curs de autorizare. Un număr de şase societăţi comerciale s-au ales cu şase amenzi, în valoare de 3.500 de lei.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a insistat să anunţe rezultatele controalelor la sânge operate în pieţele agro-alimentare din municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, în doar două zile după primul control fulger s-au încasat 84.000 de lei, suma reprezentând încheierea de contracte cu comercianţii care nu deţineau astfel de documente. Edilul şef sătmărean a anunţat schimbări masive la vârful pieţelor, fiind schimbaţi sau mutaţi disciplinar şefii acestor obiective. În ceea ce priveşte Piaţa de vechituri, aici vor fi interzişi anumiţi comercianţi, urmând ca atât programul cât şi paleta serviciilor să fie lărgite. “La Piaţa de vechituri vrem să facem şi o parte de legume şi fructe, pentru ca sătmărenii din zonă să aibă de unde să se aprovizioneze. De asemenea, dorim ca piaţa să nu fie deschisă doar miercuri şi duminică, vrem să prelungim şi în restul zilelor acest program”, a concluzionat primarul Coica.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img