More  Ziua Poliţiei Române sărbătorită la Satu Mare

  - Advertisement -

  politie-1

  În fiecare an, în data de 25 martie se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, iar anul acesta s-au sărbătorit 191 ani de la înfiinţare. La manifestarea care s-a desfăşurat ieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, Pinter Joszef, alături de comanda Inspectoratului, în frunte cu inspectorul şef, comisarul şef Constantin Taloş, adjuncţii şefului IPJ Satu Mare, chestorul Ioan Liviu Tăut şi comisarul şef Florentin Vlad.

  Slujbă de comemorare a poliţiştilor plecaţi în “misiune”
  Ziua de ieri a debutat la IPJ Satu Mare cu gândul la poliţiştii decedaţi, iar la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” a fost oficiată ieri dimineaţă o slujbă de comerorare a poliţiştilor plecaţi într-o altă “misiune”, rugăciunile familiilor împletindu-se cu gândurile de aducere aminte şi omagiul colegilor şi al rezerviştilor ce au ţinut să fie prezenţi la acest moment emoţionant. După care, de la ora 10.00, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Satu Mare, au fost amplasate standuri ale Poliţiei la care au participat poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate şi prevenire.

  Cetăţenii au avut ocazia să intre în contact cu Poliţia Rutieră, care a pus la dispoziţia sătmărenilor aparatura radar, etilotest şi ochelarii care simulează starea de ebrietate, intrând în contact şi cu Laboratorul Criminalistic Mobil , fiindu-le, de asemenea, înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni. Activitatea s-a bucurat de atenţia tinerilor.

  Zeci de poliţişti înaintaţi în grad
  În clubul unităţii a avut loc şedinţa festivă, poliţiştii sărbătoriţi în această zi fiind onoraţi de prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a preşedintelui CJ Satu Mare, Adrian Ştef, a viceprimarului Radu Roca şi a preşedintelui ATOP Satu Mare, Joszef Pinter. Într-o atmosferă de sărbătoare au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne şi al vicepremierului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, şi al şefului Poliţiei Române, chestorul şef Petru Tobă, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor. În centrul atenţiei s-au aflat însă poliţiştii avansaţi, opt poliţişti sătmăreni fiind avansaţi înainte de termen, dintre care trei ofiţeri de poliţie şi cinci agenţi de poliţie.

  Au mai fost avansaţi la împlinirea stagiului în grad alţi 60 de agenţi de poliţie şi 20 de ofiţeri. Tot cu această ocazie, au fost înmânate diplome de excelenţă pentru poliţiştii care au împlinit peste 30 de ani de activitate în slujba cetăţeanului. Reprezentanţii birourilor teritoriale ale Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi ale Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au oferit premii şi diplome mai multor poliţişti care s-au remarcat în îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu precum şi în activităţile sindicale.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts