More


  Caravana Culturii Sătmărene, ediţia 2015, a pornit la drum

  - Advertisement -

  caravana

  Caravana Culturii Sătmărene, eveniment organizat de Consiliul Judeţean şi instituţiile culturale subordonate, a pornit ieri la drum prin judeţ. Potrivit celor afirmate de conducerea Consiliului Judeţean în cadrul conferinţei de presă de ieri, prin această manifestare se doreşte ca activităţile culturale să fie duse mai aproape de cetăţenii din judeţ. Manifestări culturale vor fi organizate, până la finele acestei luni, în toate municipiile şi oraşele judeţului.

  O acţiune excepţională
  Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, în cadrul Caravanei Culturii Sătmărene sunt angrenate toate instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean dar şi primăriile municipiilor şi oraşelor din judeţ. „La fel ca în fiecare an, am obişnuit sătmărenii cu această Caravană a Culturii Sătmărene, prin care aducem instituţiile de cultură şi actul cultural mai aproape de cetăţenii din judeţ. Astfel de acţiuni vor fi organizate la Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Ardud, Livada, şi vor fi implicate instituţiile de cultură ale Consiliului Judeţean precum Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Şcoala de Arte, Centrul de Creaţie dar şi Filarmonica sau Teatrul de Nord. Este foarte important să asigurăm tinerilor din judeţ, care nu au posibilităţi de deplasare, accesul la manifestări culturale. Consiliul Judeţean pune accent pe păstrarea şi promovarea culturii tradiţionale şi a multiculturalităţii din judeţ”, a mai spus Ştef.

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a afirmat despre Caravana Culturii Sătmărene că este o acţiune excepţională prin care instituţiile de cultură se deplasează în teritoriu, acasă la cetăţenii judeţului. „Instituţiile de cultură se află, în acest fel, mai aproape de oameni. Consiliul Judeţean demonstrează şi în acest fel că este un bun organizator al acţiunilor culturale şi are obligaţia de a veni în faţa cetăţenilor cu noutăţi. Felicit organizatorii şi pe toţi cei implicaţi în organizarea acestei acţiuni, inclusiv primarii de municipii şi oraşe, sper să fie o reuşită iar oamenii să fie mulţumiţi”, a mai spus Mircea Govor.

  Primele acţiuni, la Carei şi Ardud
  Oraşele Ardud şi Carei sunt primele din judeţ care au parte de acţiuni culturale în cadrul Caravanei Culturii Sătmărene. Astfel, ieri, Biblioteca Judeţeană a organizat două acţiuni la Carei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a organizat o expoziţie la Castelul din Carei, iar Teatrul de Nord a prezentat un spectacol. Tot ieri, în sala de festivităţi a oraşului Ardud, Muzeul Judeţean a prezentat filmul documentar „România în Primul Război Mondial”.

  Azi, Şcoala de Arte va prezenta un spectacol folcloric la Ardud, iar joi Biblioteca Judeţeană va organiza două evenimente la Ardud, iar Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale un eveniment. Vineri, Teatrul de Nord va prezenta un spectacol la Ardud, iar duminică va urma Flilarmonica „Dinu Lipatti” şi Trupa „Harag Gyorgy”. Manifestările din cadrul Caravanei vor continua joi, la Carei, cu o prezentare a criptei familiei Karolyi de la Căpleni, făcută de Muzeul Municipal Carei, şi cu un spectacol oferit de Şcoala de Arte Satu Mare. Vineri va urma un spectacol susţinut de Filarmonică, iar duminică un spectacol prezentat de trupa „Harag Gyorgy”.

  Acţiuni asemănătoare vor avea loc la Livada (18-24 mai), Tăşnad (18-22 mai), Negreşti-Oaş (25-31 mai) şi Satu Mare (25-31 mai).

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img